El Curs de transport interhospitalari pediàtric i neonatal es consolida com un referent

El curs, que arriba a la 31a edició, ha aplegat 22 metges i infermeres de tot l’Estat Espanyol.

13/04/2023

En aquesta 31a edició del Curs de transport interhospitalari pediàtric i neonatal s’ha fet més reforç en l’ecografia clínica i altres recursos diagnòstics, la transferència física i la simulació, tot des d’un enfocament transversal.

L'objectiu del curs és incorporar coneixements, habilitats i actituds sobre el transport interhospitalari de nounats i nens crítics en els aspectes organitzatius, operatius i assistencials. Una de les activitats estrella del curs és la simulació de trasllat d’un pacient que s’ha fet dins del recinte del Campus Vall d’Hebron per detectar els punts clau i com s’han d’abordar.

La Dra. Julia Gómez, de la Unitat de Transport SEM Pediàtric i Neonatal de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i directora del curs, destaca la varietat de perfils que estan representats entre l’alumnat, que es pot resumir en professionals mèdics i d’infermeria que atenen nounats i nens, ja sigui com a part de l’assistència a l'hospital emissor, com des de l'hospital receptor, així com a l'àmbit extrahospitalari.

L’activitat de la Unitat de Transport Pediàtric SEM-Pediàtric Vall d'Hebron es va iniciar el 1995 i quant a la formació, porta realitzant activitats des del 2002, de les quals aquest curs n’és l’eix central.  

El transport interhospitalari pediàtric i neonatal és una cadena crucial en la supervivència dels nens i nadons crítics. Aquest servei permet brindar atenció especialitzada, contínua i precoç fora de les unitats de cures intensives pediàtriques i neonatals, apropant els recursos assistencials on es generen les necessitats i portant els pacients al lloc on es troben els recursos per al seu tractament.

Destaca la varietat de perfils que estan representats entre l’alumnat, que es pot resumir en professionals mèdics i d’infermeria que atenen nounats i nens a l'Estat Espanyol.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.