Codi
6
Codi Hipàtia
428

Defensa de tesi "Estudi del metabolisme lipídic perifèric i l'apolipoproteïna J en l'angiopatia amiloide cerebral"

Aula 105, Mòdul Nord - Unitat Docent Vall d'Hebron
03.03.2023 - 11:00
Més informació

Neurologia

El servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron forma part de l'àrea de Neurociències i ofereix una atenció integral i personalitzada als pacients amb problemes o malalties de caràcter neurològic. Existeix un contínuum assistencial des de l'atenció primària fins a l'hospital de tercer nivell.

La Neurologia és la branca de la medicina que s'encarrega d'estudiar el funcionament, els trastorns i les malalties del sistema nerviós. Els nostres neuròlegs i neuròlogues són experts en el diagnòstic i el tractament d'aquestes malalties, i per garantir una assistència de qualitat i innovació, el servei de Neurologia compta amb diverses unitats superespecialitzades segons el tipus de malaltia o problema neurològic.

El Sistema Nacional de Salut ha designat com a CSUR en Esclerosi Múltiple, Atàxia i paraplegies hereditàries, Malalties neuromusculars i Malalties rares (adults i pediàtrics) i Neurocirurgia pediàtrica complexa a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. També, la Comissió Europea ha designat com a ERN en Malalties neuromusculars, Patologia neurològiques i Desordres metabòlics hereditaris. El Servei Català de la Salut ha designat com a XUEC en Malalties minoritàries amb epilèpsia, Malalties neuromusculars i Malalties metabòliques hereditàries al mateix hospital.
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 14.04.2023, 11:35
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Neurologia

La Unitat Docent de Neurologia a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron està formada pel Servei de Neurologia i treballa amb la participació dels serveis de Medicina Interna de Cardiologia, Psiquiatria, Neurocirurgia, Neurofisiologia, Neuroradiologia, Pediatria i la Unitat d’Urgències.

Places acreditades

4

Grups de recerca

Itinerari formatiu de Neurologia

A l’activitat assistencial la feina del neuròleg integra l’elaboració d’històries clíniques, la recollida semiològica de dades, l’ús correcte d’exploracions complementàries i la precisió en el diagnòstic clínic i etiològic i l’elecció de tractaments pal·liatius. D’altra banda, destaquem el paper de la relació entre els metges residents i els pacients en l’exercici de les competències bàsiques a Neurologia.

Gran part dels quadres clínics i les malalties neurològiques  poden arribar a suposar  emergències vitals com és el cas d’un ictus o el lupus. Per això, a partir del segon any la participació a les guàrdies d’urgències neurològiques esdevé un aspecte clau de la feina dels metges, i es porta a terme sempre sota supervisió. A més, és necessari que els neuròlegs facin també rotacions en l’assistència neurològica ambulatòria.

Els estudis d’investigació són una part de la pràctica que el neuròleg ha de fomentar i desenvolupar posant un èmfasi especial en l’aptitud ètica a l’hora de portar a terme la recerca.

La recerca en neurociències ha de ser tutoritzada i requereix una formació estricta en metodologia científica així com en els aspectes bioètics i la comunicació científica.

Per què s’ha de fer l’especialitat a Vall d’Hebron?

  • Perquè  la nostra expertesa i atenció a un gran volum de pacients ens avalen com a hospital capdavanter en el maneig de les patologies neurològiques.
  • Perquè oferim la possibilitat de participar en investigació aplicada.
  • Perquè els residents tenen l’oportunitat de treballar sota supervisió en l’assistència de malalties neurològiques complexes tant a planta com en casos d’emergència vital a Urgències.
  • Perquè es motiva el resident a l’assistència a congressos i sessions didàctiques per a l’adquisició d’actituds.
  • Perquè els residents participen diàriament a la Unitat de Cefalees a càrrec de primeres i segones visites a Consultes Externes.
  • Perquè es duen a terme sessions cada dia de canvi de guàrdia; cada setmana de tancament d’històries i mortalitat, de neuroradiologia i de neurociències, i cada quinze dies de ressonància magnètica, sessions de neurociència de l’Institut de Recerca i les Unitats del Servei de Radiologia. 

Malalties neurovasculars

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.