És l’empresa pública de serveis de salut més gran de l’Estat i està adscrita al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut Català de la Salut està format per vuit hospitals i prop de 300 equips d'atenció primària. Presta atenció sanitària a gairebé sis milions d'usuaris, xifra que suposa el 75% del total d'assegurats de Catalunya.

L’Institut Català de la Salut (ICS) també gestiona: tres grans hospitals terciaris d’alta tecnologia (Vall d’Hebron, Bellvitge i Germans Trias i Pujol); quatre hospitals de referència territorial (Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona, Josep Trueta de Girona i Verge de la Cinta de Tortosa), i un hospital comarcal (Viladecans).

Com a entitat de referència del sistema sanitari públic, l’ICS té l’objectiu de millorar la salut i la qualitat de vida de les persones a través de la promoció dels hàbits saludables, de la prevenció dels problemes de salut i del tractament de les malalties, des de les més banals fins les requereixen un abordatge més complex.

A més, juntament amb l’activitat assistencial, l’ICS du a terme una intensa tasca investigadora, a través dels set instituts de recerca integrats als seus centres hospitalaris i d’atenció primària. Es tracta d’una investigació orientada a donar resposta a preguntes sorgides de la pràctica clínica, de manera que els resultats científics tenen la voluntat de revertir en la millora de la salut de les persones. El mateix passa amb la docència.

L’ICS és capdavanter en la formació dels professionals a Catalunya. Als seus centres es formen 2.300 professionals de 51 especialitats diferents en ciències de la salut i 4.500 alumnes de grau de medicina, infermeria, odontologia i altres disciplines. A més, també desenvolupa programes de formació continuada adreçada a tots els col·lectius professionals. Tot plegat, per seguir fent de l’Institut Català de la Salut una empresa líder al servei de la ciutadania.

Ves al web de l'ICS
Codi ètic

Codi ètic

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron, com a hospital de l’Institut Català de la Salut, ens regim per un mateix codi ètic. Orienta sobre la manera de fer i la relació entre els professionals, amb la ciutadania, amb altres organitzacions i amb la societat en general. El codi és compatible amb els codis professionals, deontològics i del personal que en forma part.

Consulta el codi
Infermeres

Portal de la Transparència

Al Portal de la Transparència pots trobar informació pública i actualitzada sobre el funcionament de l’Institut Català de la Salut.

Visita el portal

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.