Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Tant pel que fa a tractaments de salut bàsica com a especialitats d’alta complexitat, ens centrem en l’infant per tal d’oferir una assistència completa. Actualment, som un hospital enfocat al nen i la nena, així com a la dona, reconegut en l'àmbit internacional i de referència a Catalunya.

A l’Hospital Infantil tractem totes les especialitats mèdiques, des de l’assistència bàsica fins a especialitats de tercer grau. Som l’hospital infantil amb més capacitat de resolució de processos pediàtrics complexos de l’Estat.

L’Hospital de la dona la posa al centre de l’assistència, respectant sempre els seus desitjos, i que pot oferir una assistència d’alta complexitat sense haver de traslladar a un altre centre la mare o el nadó sota cap circumstància.

Hospital Infantil

Oferim tractaments específics i avançats en neonatologia, trasplantaments pediàtrics o cirurgia cardíaca. A més, estem especialitzats en aspectes com ara la fibrosi quística o la cirurgia fetal, i som el centre líder en oncohematologia, neurologia, malalties minoritàries, pneumologia, nefrologia, cremats i cirurgia mínimament invasiva.

Garantim la continuïtat assistencial fent un abordatge multidisciplinari gràcies a la connexió amb els altres tres hospitals de Vall d’Hebron, des de l’edat fetal fins a l’edat adulta.

Fem una recerca translacional. Portem les malalties dels pacients als laboratoris, fet que ens permet millorar en el seu diagnòstic i tractament. A més, els nostres professionals mèdics són alhora els investigadors són alhora els investigadors que participen en nombrosos projectes nacionals i internacionals, fet que facilita que els pacients siguin els primers a beneficar-se dels tractaments més avançats.

Pel que fa a l’atenció pediàtrica d’alta complexitat en tractaments de llarga durada, destaca el Parc d’Atencions, l’Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques. Inaugurat el 2015, és el primer espai a l’Estat espanyol d’aquestes dimensions i característiques dedicat exclusivament a l’atenció dels infants amb càncer. Un equipament de 500 metres quadrats amb dotze punts de tractament, quatre consultes, una unitat d’assajos clínics, una sala d’exploracions amb suport d’anestèsia i una àrea on poden ingressar els infants en situació d’immunodepressió.

Oferim màxima experiència i coneixement al servei de l’infant i les seves famílies amb una visió integral del pacient, que incorpora el suport afectiu per poder millorar la qualitat de vida emocional d'aquests.

Promovem la participació dels nens i nenes i les seves famílies fent equip amb els metges per tenir cura de la malaltia i del repte que suposa en la integració de la vida quotidiana.

El 2021 es va posar en marxa l’Hospital de Dia Polivalent Pediàtric, situat al mateix lloc on hi havia l’anterior Hospital de Dia, però amb més espai gràcies a la zona que es va alliberar pel trasllat de consultes antigues a les noves Consultes Externes pediàtriques, inaugurades el passat 18 de desembre de 2020. Les instal·lacions estan orientades a la millora de la qualitat dels pacients i els seus familiars perquè es permet la realització de proves i l'administració de medicació parenteral als pacients sense necessitat d'ingrés hospitalari.

S’hi atenen pacients crònics complexos (com per exemple immunodeficiències primàries o secundàries o malalties minoritàries), pacients crònics (com ara diabètics o asmàtics) i, finalment, pacients aguts, que són els que requereixen un tractament o cura puntual o una prova diagnòstica. 

Hospital de la Dona

Som l’hospital de referència de la dona. Tractem des de l’assistència bàsica fins a tractaments avançats en embarassos d’alt risc, cirurgia fetal o diagnosi prenatal.

Creiem en la necessitat de proximitat entre mare i fill, és per això que sempre donem prioritat a la llet materna i afavorim que la família i els fills estiguin junts el màxim de temps possible.

Alhora, som el centre de referència per a infants prematurs. Tenim l’únic servei públic de neonatologia, amb acreditació NIDCAP, pioner en el mètode cangur, pell a pell.

Des de l’Hospital de la Dona respectem la decisió de la mare sobre com dur a terme el part, sigui de manera natural o medicalitzada. I som l’únic centre a Catalunya que pot oferir assistència d’alta complexitat sense haver de traslladar a un altre centre la mare o el nadó sota cap circumstància.

A més, som l’hospital líder en unitats de patologia mamària (càncer de mama) i en càncer ginecològic (ovari i úter). I també hi som referents en cirurgia robòtica, cirurgia mínimament invasiva i líders estatals en la implementació de la millora de la recuperació postoperatòria, així com en endometriosi a Catalunya.

Altres centres

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.