Sr. Xavier Fa Asensio

Institucions de què forma part

Serveis transversals

Física i Protecció Radiològica

Físic/a

Sóc facultatiu especialista en radiofísica hospitalària i físic adjunt al servei de física i protecció radiològica de l’hospital universitari Vall d’Hebron.

Curriculum

Vaig cursar els estudis de física a la Universitat de Barcelona (1997-2002) i posteriorment vaig obtenir el Diploma d’Estudis Avançats (DEA) al departament de Física Aplicada i Òptica de la mateixa universitat. Vaig cursar la formació sanitària especialitzada (radiofísica hospitalària) a l'hospital Vall d’Hebron, on exerceixo com facultatiu especialista des de l'any 2007.
La meva activitat assistencial al servei de física i protecció radiològica està centrada sobretot en el control de qualitat dels acceleradors lineals d'electrons del servei de radioteràpia, vetllant pel correcte funcionament dels equips, mantenint el mateix sistema de control de qualitat actualitzat i d'acord amb les recomanacions de protocols nacional i internacionals, i també, col·laborant com a responsable d'una part del sistema de garantia de qualitat ISO 9001:2015 vigent al servei de física i protecció radiològica.
Dintre de les col·laboracions interdepartamentals, formo part del nucli de seguretat conjunt entre el servei de Física i Protecció Radiològica, i el servei d’Oncologia Radioteràpica. Aquest nucli transversal i interdisciplinari està format per diversos professionals d'ambdós serveis, i té com a objectiu, tant monitoritzar i proposar accions reactives a incidències de seguretat, com realitzar estudis proactius envers la seguretat del pacient a Radioteràpia.
Xavier Fa Asensio

Institucions

Serveis transversals

Física i Protecció Radiològica

Físic/a

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.