Dr. Pablo Velasco Puyó

Institucions de què forma part

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Oncologia i Hematologia Pediàtrica

Metge/ssa

Sóc metge adjunt del Servei d'oncologia i hematologia pediàtrica, des de l'any 2012. La meva activitat mèdica i investigadora se centra principalment en la malaltia de Cèl·lules falciforme i la leucèmia limfoblàstica aguda pediàtrica.

Curriculum

Durant la meva carrera professional he procurat desenvolupar una atenció integral d'aquestes malalties, amb l'assistència directa dels pacients, així com amb investigació clínica i translacional, incloent-hi treballs directes al laboratori, participació en 12 assaigs clínics com a investigador principal o subinvestigador, i la publicació de 17 articles científics i 1 un capítol de llibre, relacionats amb aquestes malalties. 

- A nivell docent sóc professor associat de la facultat de medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​he participat en congressos nacionals i internacionals (59 com a autor), en cursos d'hematologia pediàtrica i al costat de metges i infermeres del servei, hem creat els primers simulacres d'urgències oncohematològiques in situ. També hem creat al costat d'hematòlogues pediàtriques de diferents centres el grup de treball d'hematologia pediàtrica de la Societat Catalana de Pediatria, que co-coordino actualment.

- En aquest difícil any de pandèmia COVID, preocupats per comprendre i adaptar-nos, al risc dels nostres pacients pel SARS-CoV2, hem creat el registre europeu de COVID a la xarxa europea de referència EurobloodNet, de què sóc investigador principal, i hem col·laborat en el registre més gran d'oncologia pediàtrica i COVID, el Registre Global d'COVID-19 en Càncer Pediàtric (St Jude-SIOP).

Formo part dels grups científics nacionals i internacionals SEHOP, SIOPE, Eurobloodnet, Club de citologia espanyol, SEHH, EHA

- Però per a una atenció integral és necessari desenvolupar iniciatives centrades en el pacient i les seves famílies des d'altres perspectives, per això vam inventar al costat de Eunice Blanco, cap de Treball social el dispositiu SUPERBOX (nou dispositiu mèdic per facilitar l'administració intravenosa amigable per al pacient, més informació a www.superbox.es) i he participat en la formació de l'associació espanyola de pacients amb malaltia de cèl·lules falciformes ASAFE, de la qual formo part dins de la junta (https://www.asafefalciforme.org/). Donar la veu als pacients és una eina molt valuosa per als professionals sanitaris, una brúixola per indicar el correcte camí de les nostres accions.

- Com a curiositat, sóc també veterinari, va ser durant la meva formació a L'École Veterinaire de Maisons-Alfort de París on vaig aprendre quan pot aportar a la comprensió de l'oncologia i en la investigació de nous tractaments la recerca translacional entre espècies.

- També he treballat com a pediatre expatriat en diversos països d'Àfrica, a Guatemala i l'Índia, i m'he format en l'equip d'emergències de Creu Roja internaciononal, amb la convicció que l'atenció sanitària hauria de ser mundial i equitativa per a tots els nens

 

Pablo Velasco Puyó

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Oncologia i Hematologia Pediàtrica

Metge/ssa

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a predoctoral

Càncer i malalties hematològiques infantils

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.