Dra. Nieves Larrosa Escartín

Institucions de què forma part

Serveis transversals

Microbiologia

Cap de Servei

Soc llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Zaragoza i Doctora en Microbiologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Vaig cursar la meva especialitat via MIR al Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron on actualment treballo com cap de secció. A més, soc investigadora del Vall d'Hebron Institut de Recerca i professora associada del Departament de Genètica i Microbiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Curriculum

Àrees de coneixement:
Resistència antimicrobiana, control de la infecció relacionada amb l’assistència sanitària i en concret, de la infecció al pacient crític. Diagnòstic de la sèpsia i implementació de tècniques diagnòstiques ràpides que contribueixin de manera efectiva a l'optimització del tractament antimicrobià (Programes PROA).
Membre de comissions i subcomissions de l'hospital i de diversos grups i societats científiques.

Activitat investigadora:
IP de dos projectes competitius finançats pel Fons d'Investigacions Sanitàries que estudien les dinàmiques de transmissió dels bacteris multiresistents i la individualització, en funció del risc epidèmic, de les polítiques d'aïllament.
Investigadora de la Xarxa Col·laborativa de Malalties Infeccioses (CIBERINFEC), Institut de Salut Carlos III, Madrid, Spain. CB21/13/00054.
Autora o coautora de nombrosos articles publicats a revistes nacionals e internacionals.

Activitat docent:
Professora associada de Microbiologia i Parasitologia Mèdiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, des de l'any 2007, on imparteix docència al Grau de Medicina i Biomedicina, així com en diversos màsters col·laboratius amb altres universitats.
Nieves Larrosa Escartín

Institucions

Serveis transversals

Microbiologia

Cap de Servei

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Microbiologia

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.