Dra. Nieves Larrosa Escartín

Institutions of which it is part

Serveis transversals

Microbiología

Jefe de Servicio

Soc llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Zaragoza i Doctora en Microbiologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Vaig cursar la meva especialitat via MIR al Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron on actualment treballo com cap de secció. A més, soc investigadora del Vall d'Hebron Institut de Recerca i professora associada del Departament de Genètica i Microbiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Curriculum

Àrees de coneixement:
Resistència antimicrobiana, control de la infecció relacionada amb l’assistència sanitària i en concret, de la infecció al pacient crític. Diagnòstic de la sèpsia i implementació de tècniques diagnòstiques ràpides que contribueixin de manera efectiva a l'optimització del tractament antimicrobià (Programes PROA).
Membre de comissions i subcomissions de l'hospital i de diversos grups i societats científiques.

Activitat investigadora:
IP de dos projectes competitius finançats pel Fons d'Investigacions Sanitàries que estudien les dinàmiques de transmissió dels bacteris multiresistents i la individualització, en funció del risc epidèmic, de les polítiques d'aïllament.
Investigadora de la Xarxa Col·laborativa de Malalties Infeccioses (CIBERINFEC), Institut de Salut Carlos III, Madrid, Spain. CB21/13/00054.
Autora o coautora de nombrosos articles publicats a revistes nacionals e internacionals.

Activitat docent:
Professora associada de Microbiologia i Parasitologia Mèdiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, des de l'any 2007, on imparteix docència al Grau de Medicina i Biomedicina, així com en diversos màsters col·laboratius amb altres universitats.
Nieves Larrosa Escartín

Instituciones

Serveis transversals

Microbiología

Jefe de Servicio

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Microbiología

Notícies relacionades

Professionals

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.