Dra. Natàlia Calvo Piñero

Institucions de què forma part

Hospital General

Psiquiatria

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigadora

Sóc Psicòloga Especialista en Psicologia Clínica, Adjunta del Programa Trastorn Límit de la Personalitat (TLP) en adolescents i joves adults del Servei de Psiquiatria, i Doctora en Psiquiatria i Psicologia Clínica per la UAB. Professora Associada de la Facultat de Psicologia de la UAB. Desenvolupo tasques de Docència com a tutora de residents de Psicologia Clínica. La meva principal àrea d’interès se centra en TLP i altres trastorns de la personalitat, les seves comorbiditats psicopatològiques, des de l’adolescència fins a l’edat adulta.

Curriculum

Treballo com a Facultatiu Especialista en Psicologia Clínica en el Servei de Psiquiatria en la detecció precoç, el diagnòstic i la intervenció psicoterapèutica del TLP i altres trastorns de la personalitat. L’interès en aquesta àrea de la psicopatologia ha permès centrar la meva tasca assistencial i la meva formació i recerca en els processos d’avaluació, en l’adaptació i desenvolupament d’instruments diagnòstics, i en les intervencions psicoterapèutiques altament especialitzades i basades en l’evidència científica des dels models Dialèctic-Conductual (DBT) i Cognitiu-Conductual (TCC). En els darrers anys, el Programa TLP és un referent en clínica i en investigació, centrant-se en l’etapa de l’adolescència, en autolesions i en conductes de risc, com el consum de substàncies.

Tanmateix, sóc professora Associada del Departament de Psicologia i també Coordinadora del Màster Universitari de Psicologia General Sanitària (MUPGS) de la UAB. Participo en el Màster de Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència (UAB) com a professora col·laboradora, així com a Docent en altres Màsters, Postgraus i Formació Continuada.

Des de fa uns anys, estic acreditada com a Tutora de Residents de Psicologia Clínica del nostre hospital, i actualment soc Coordinadora de Tutors d’aquesta especialitat.

Soc investigadora del Grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i membre de CIBERSAM, del qual he rebut beques per la investigació. Desenvolupo projectes de recerca propis i multicèntrics com a investigadora principal i col·laboradora. Els resultats obtinguts dels estudis es publiquen en revistes internacionals especialitzades i presentades en reunions per la seva difusió en la comunitat científica.

Institucions

Hospital General

Psiquiatria

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigadora

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.