Dra. Mireia del Toro Riera

Institucions de què forma part

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Neurologia Pediàtrica

Metge/ssa

Serveis transversals

Malalties minoritàries

Coordinadora Mèdica

Sóc pediatra, especialista en Neurologia Pediàtrica i Coordinadora de la Unitat de Malalties Metabòliques Hereditàries. La meva activitat assistencial es centra fonamentalment en les malalties metabòliques, treballant per millorar el diagnòstic, el tractament i l'acompanyament dels pacients i les seves famílies. Participem amb la recerca en aquestes malalties mitjançant diferents projectes i assaigs clínics de teràpies avançades. Des de 2020 coordino el programa de Malalties Minoritàries de l'hospital i presideixo la seva Comissió. Així mateix coordino o participo en diferents comitès externs en el mateix àmbit.

Curriculum

Vaig cursar els meus estudis de Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona i la meva residencia de Pediatria a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (1990-1994). Posteriorment vaig fer la meva especialització en Neurologia Pediàtrica al mateix hospital on soc metge adjunt de la unitat des de 1999.
Al 2004 vaig començar la meva dedicació més específica a les malalties metabòliques coordinant la unitat que al 2012 es va consolidar com a unitat de referencia espanyola (CSUR) i posteriorment a Europa (ERN) i Catalunya (XUEC) i participa en el programa de Cribatge Neonatal de Catalunya. Actualment coordino el grup de malalties lisosomals tant a la Metab-ERN com a la AECOM (Associació espanyola de malalties metabòliques).
A part de la activitat assistencial participo en diversos projectes de recerca tant col·laborant amb els grups de recerca bàsica com amb registres i assaigs clínics de teràpies avançades en malalties metabòliques dins del grup de recerca en Neurologia Pediàtrica del VHIR.
Des de 2020 coordino el programa de malalties minoritàries de l’hospital i la seva comissió. El nostre centre és l'hospital públic que atén un major nombre de pacients amb aquestes malalties a Catalunya i suposa un repte el treballar junts per millorar l'experiència i la qualitat de vida dels pacients i el seu entorn així com per mantenir el nivell d'expertesa que mereixen. En el mateix àmbit coordino el PADEICS de malalties minoritàries i participo en la Comissió assessora del Departament de Salut.
Mireia del Toro Riera

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Neurologia Pediàtrica

Metge/ssa

Serveis transversals

Malalties minoritàries

Coordinadora Mèdica

Vall Hebron Institut de Recerca

Neurologia pediàtrica

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.