Dr. Marcelino Hermida López

Institucions de què forma part

Serveis transversals

Física i Protecció Radiològica

Físic/a

Soc facultatiu especialista en Radiofísica Hospitalària en el Servei de Física i Protecció Radiològica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, així com tutor de residents de Radiofísica Hospitalària.

Curriculum

Vaig completar la meva Llicenciatura en Ciències Físiques a la Universitat de Santiago de Compostela el 1997. L'any 2000, em vaig traslladar a Barcelona per fer la residència en Radiofísica Hospitalària a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, on treballo des de 2003 com a facultatiu especialista.

La meva experiència abasta principalment la garantia de qualitat dels acceleradors lineals d'electrons clínics; i la dosimetria clínica, inclòs 3DCRT, IMRT, VMAT, irradiació corporal total, braquiteràpia oftàlmica, radioteràpia estereotàctica, i radiocirurgia.

Vaig completar la meva tesi doctoral sobre la dosimetria de plaques de ruteni per a braquiteràpia oftàlmica el 2016, obtenint el grau de Doktor der Naturwissenschaften in der Medizin (Dr. rer. mèdic.), a la Universitat de Duisburg-Essen (Alemanya). La meva activitat de recerca se centra en les aplicacions de la simulació Monte Carlo del transport de radiació per a l'optimització de tractaments de radioteràpia.

Des de 2021 soc tutor de residents de Radiofísica Hospitalària.
Marcelino Hermida López

Institucions

Serveis transversals

Física i Protecció Radiològica

Físic/a

Vall Hebron Institut de Recerca

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.