Dr. Jorge Lugo Marín

Institucions de què forma part

Hospital General

Psiquiatria

Doctor en psicologia graduat per la Universitat de Salamanca. La seva recerca doctoral, dirigida pel professor Ricardo Canal Bedia, es va centrar en examinar els trastorns psiquiàtrics que es manifesten en l'edat adulta en persones diagnosticades amb Trastorn dels Espectre Autista (TEA). En l'actualitat, exerceix com a psicòleg clínic al Programa d'Atenció Integral al TEA del Servei de Salut Mental de l'Hospital Vall d'Hebron. La seva tasca professional es destaca per l'aplicació pràctica dels seus coneixements avançats en la comprensió i el tractament dels reptes psicològics associats al TEA en adults. El seu enfocament terapèutic va més enllà de simplement abordar els símptomes, ja que busca proporcionar un suport integral que tingui en compte les necessitats individuals i la diversitat d'experiències dins de la població amb TEA. A través del seu treball en l'àmbit clínic, el doctor demostra un compromís constant amb la millora de la qualitat de vida de les persones amb TEA, aplicant estratègies innovadores i adaptades a les particularitats de cada cas. La seva tasca es converteix en un referent en la comunitat científica i clínica, contribuint significativament a la comprensió i abordatge dels reptes psicològics en la població adulta amb TEA.

Curriculum

Formació reglada

Doctorat en Psicologia - Universitat de Salamanca (2019)
Màster en Neuropsicologia - Universitat Oberta de Catalunya (2019)
Formació Sanitària Especialitzada - Psicòleg especialista en Psicologia Clínica (2018)
Màster en Investigació en Psicologia - Universitat Nacional d'Educació a Distància (2015)
Grau en Psicologia - Universitat Nacional d'Educació a Distància (2013)

Publicacions (selecció)

Lugo-Marin, J., Magan-Maganto, M., Rivero-Santana, A., Cuellar-Pompa, L., Alviani, M., Jenaro-Rio, C., ... & Canal-Bedia, R. (2019). Prevalence of psychiatric disorders in adults with autism spectrum disorder: A systematic review and meta-analysis. Research in Autism Spectrum Disorders, 59, 22-33.

Lugo-Marín, J., Gisbert-Gustemps, L., Setien-Ramos, I., Espanyol-Martín, G., Ibañez-Jimenez, P., Forner-Puntonet, M., ... & Ramos-Quiroga, J. A. (2021). COVID-19 pandèmics efects in people with Autism Spectrum Dissorder and their caregivers: Avaluation of social distancing and lockdown impact en mental health and general status. Research in autism spectrum disorders, 83, 101757.

Gustemps, L. G., Marín, J. L., Rams, I. S., Jimenez, P. I., Sant-Tomàs, O. R., Luque, M. J. J., ... & Quiroga, J. A. R. (2021). Sleep disturbances in autism spectrum dissorder without intellectual impairment: Relationship with executive function and psychiatric symptoms. Sleep Medicine, 83, 106-114.

Setien-Ramos, I., Lugo-Marín, J., Gisbert-Gustemps, L., Díez-Villoria, E., Magán-Maganto, M., Canal-Bedia, R., & Ramos-Quiroga, J. A. (2022). Eye-Tracking Studies in Adults with Autism Spectrum Disorder: A Systematic Review and Meta-analysis. Journal of Autism and Developmental Disorders, 1-14.

Idiomes

Espanyol (natiu)
Anglès (C2)
Alemany (B2)
Francès (B1)
Jorge Lugo Marín

Institucions

Hospital General

Psiquiatria

Vall Hebron Institut de Recerca

Tècnic de recerca

Psiquiatria, salut mental i addiccions

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.