Dra. Cristina Saura Manich

Institucions de què forma part

Hospital General

Oncologia Mèdica

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Cap d'Unitat

Sóc cap de la Unitat de Càncer de Mama del Departament d’Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i Investigadora Principal del grup de Càncer de Mama i Melanoma del VHIO des de setembre de 2015.

Curriculum

Sóc llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB) el 2002. Del 2003 al 2007 vaig estudiar Oncologia Mèdica com a metge resident a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

El 2007 vaig presentar el treball de suficiència investigadora titulat "Programa de detecció precoç de càncer de mama en dones d'alt risc: experiència pilot de seguiment amb mamografia i ressonància magnètica mamària", amb una qualificació d’excel·lent. Pel meu interès en la recerca clínica, vaig completar el Program in Clinical Effectivenes a la Harvard School of Public Health de Boston al 2007. Posteriorment vaig obtenir el títol de Doctor en Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 2017 amb la qualificació de cum laude amb el projecte de tesi doctoral titulat "Tractament del càncer de mama diagnosticat durant l'embaràs". Vaig rebre l'ajut de recerca i innovació del Pla Estratègic de Salut (PERIS) de la Generalitat de Catalunya en 2018 amb el projecte titulat "Medicina de precisió en metàstasi del càncer de mama: determinació de mutacions en tumors i ADN circulant com a guia pel tractament de pacients amb càncer de mama metastàsic". 

He participat com a investigadora principal i co-investigadora en múltiples assajos clínics en l'àmbit del càncer de mama pel meu interès en el desenvolupament de nous fàrmacs que contribueixin a millorar el pronòstic dels pacients. Actualment estic involucrada en el desenvolupament de diferents estudis internacionals amb fàrmacs dirigits a dianes moleculars en càncer de mama, amb especial interès en la medicina de precisió i una posició destacada en el desenvolupament de diferents inhibidors de PI3K i diversos tractaments nous anti-HER2. En el camp del càncer de mama relacionat amb l'embaràs, actualment lidero un projecte que avalua l'ús de la llet materna com a font d'ADN circulant per al diagnòstic precoç en aquests pacients. Sóc autora de múltiples publicacions, així com de comunicacions en diferents congressos nacionals i internacionals.

Sóc membre del Comitè Científic i de la Junta Directiva del grup cooperatiu de càncer de mama SOLTI, membre de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM), membre del GEICAM (Grup Espanyol de Càncer de Mama) i de les societats d'Oncologia Europea i Americana (ESMO, ASCO).
Cristina  Saura Manich

Institucions

Hospital General

Oncologia Mèdica

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Cap d'Unitat

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.