Dra. Amanda Rodriguez Urrutia

Institucions de què forma part

Hospital General

Psiquiatria

Sóc metgessa amb àmplia experiència en l'àmbit de la psiquiatria psicosomàtica. La meva vessant assistencial es centra en les afeccions psiquiàtriques comòrbides, en especial la depressió i l’ansietat, del malalt mèdic. La meva inquietud per la recerca m'ha fet aprofundir en les relacions cervell-intestí i la seva implicació en la depressió i d’altres trastorns mentals. Sóc professora associada de la Facultat de Medicina de la UAB.

Curriculum

La Dra. Amanda Rodríguez treballa com a facultativa especialista en psiquiatria al Servei de Salut mental del Vall d’Hebron des de 2007. Va fer el doctorat en pacients amb trastorns gastrointestinals funcionals i comorbiditats mentals al 2017 amb qualificació d'Excel·lent i nomenament Cum laudem. Va obtenir el Premi Extraordinari de Doctorat. Participa com a investigadora en el camp de la psicosomática i els trastorns depressius, inclosos assaigs clínics i farmacològics. És professora associada de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. Tutora de residents de psiquiatria des del 2013, coordinadora de tutors i residents des de 2017 i membre de la Comissió de Docència de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. És membre del Comitè d'Ètica Assistencial de l'HUVH. La Dra. Rodríguez està treballant actualment en l'avaluació de la relació entre els aspectes emocionals i els símptomes somàtics i en la implicació de la disfunció de l'eix cervell-intestí al Trastorn Depressiu Major, entre d'altres. És membre investigador del grup de Psiquiatria, Salut mental i Addiccions de l'Institut de Recerca de la Vall d’Hebron (VHIR). És impulsora, juntament amb altres col·laboradors de la Unitat Cervell-immune-intestí del Servei i és investigadora adscrita al CIBERSAM.
Amanda Rodriguez Urrutia

Institucions

Hospital General

Psiquiatria

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Psiquiatria, salut mental i addiccions

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.