Dra. Alicia Alpuente Ruiz

Institucions de què forma part

Hospital General

Neurologia

Sóc Alicia Alpuente, i vaig néixer a València l'any 1989. Em vaig llicenciar en Medicina a la Universitat de València l'any 2013. L'any següent vaig iniciar la residència de Neurologia a l'Hospital Vall d'Hebron (HUVH) a Barcelona obtenint el títol com a especialista l’any 2018. Aquest mateix any vaig començar a treballar com a Neuròloga adjunta a la Unitat de Cefalea del mateix hospital, combinant l'activitat assistencial amb l'activitat investigadora a través del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR). Així mateix, vaig iniciar el programa de doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona focalitzat en la cerca de biomarcadors moleculars a migranya.

Curriculum

Vaig obtenir la llicenciatura en Medicina per la Universitat de València l'any 2013. De l'any 2014 a l'any 2018 em vaig especialitzar en Neurologia a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. El mateix any de l'obtenció del títol d'especialista vaig començar a treballar a la Unitat de Cefalea del servei de Neurologia per subespecialitzar-me en cefalea i dolor craniofacial.

Actualment sóc Neuròloga Adjunta de la Unitat de Cefalea i Dolor Craniofacial de l'hospital Vall d'Hebron (HUVH), on porto a terme una feina principalment assistencial i docent. A més, sóc personal investigador de la Vall D'Hebron Institut de Recerca (VHIR). Formo part del Migraine Adaptive Brain Program, on contribuïm a un millor coneixement del cervell estudiat a través de la migranya. Sóc subinvestigadora de nombrosos assaigs clínics en migranya en adults, migranya en edat pediàtrica i cefalea en agrupaments. Curs el programa de doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona focalitzat en la cerca de biomarcadors moleculars en saliva a migranya.

Actualment compto amb 26 articles originals dels quals sóc primera autora a 7 d'ells, i 3 articles de revisió. He participat en l'elaboració de les guies nacionals de diagnòstic i actuació terapèutica a cefalea així com en les guies d'atenció primària. Compte amb més de 15 comunicacions a congressos nacionals i internacionals. Sóc membre de la International Headache Society, del grup d'estudi de Cefalea de la Societat Espanyola i Catalana de Neurologia.
Alicia Alpuente Ruiz

Institucions

Hospital General

Neurologia

Vall Hebron Institut de Recerca

Cefalea i dolor neurològic

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.