Dr. Alex Rovira Cañellas

Institucions de què forma part

Serveis transversals

Radiodiagnòstic (IDI)

Cap de Secció

Sóc un neuroradiòleg, que va guanyar la seva llicenciatura en Medicina i Cirurgia el 1983 a la Universitat Autònoma de Barcelona. Després de realitzar la residència en Radiologia a l'Hospital Vall d'Hebron (Barcelona), vaig fer un “Visiting Fellowship” a l'Hospital Shands de la University de Florida (Gainesville,) l’any 1989. Des del 2011 sóc cap de la Secció de Neurorradiologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Curriculum

Soc Profesor de Neuroimmunologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i Profesor Associat Honorari de Radiologia de la UCL (University College of London). Vaig ser president de la Societat Espanyola de Neurorradiologia (2010-2016) i de la Societat Europea de Neurorradiologia (2016-2018), i Chairman del MAGNIMS (Xarxa Europea Multicèntrica de Recerca Cooperativa per RM a l'EM) (2012-2018). Soc actualment membre del Comitè Executiu de la Societat Espanyola de Radiologia (SERAM), de la World Federation of Neuroradiological Societies, de la International Society of Radiology i del MAGNIMS, així com del Consell Editorial de “Neurology” i “Neuroradiology”. Soc autor/ coautor de més de 500 articles (Scopus) científics (index H 83), i editor de tres llibres: “Radiologia Essencial” (Panamericana 2019), “Clinical Neuroradiology” (Springer 2019), i “Controvesias en Radiología” (Aran 2020). Les àrees d'interès especial són les malalties neuroimmunològiques, la patologia neurodegenerativa, les malalties cerebrovasculars i la neurooncologia.
He estat profesor Convidat a les Universitats de Toronto, McGill (Montreal), UCL (Londres), Otawa i de Carolina del Nord, i membre honorari de les Societats Polonesa i Paulista de Radiologia
Alex Rovira Cañellas

Institucions

Serveis transversals

Radiodiagnòstic (IDI)

Cap de Secció

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.