Condis i WorldCoo inicien una campanya d’arrodoniment solidari impulsant la recerca en càncer infantil de Vall d’Hebron
Els fons es destinaran a la cerca de nous tractaments per al neuroblastoma, un tipus de tumor pediàtric molt agressiu.
Condis i Worldcoo han anunciat l’eix central de l’Arrodoniment Solidari de 2025: la salut i la investigació. D’aquesta manera, impulsaran causes solidàries de vuit hospitals catalans, entre els quals es troba Vall d’Hebron.
La clientela dels supermercats de la cadena tindrà l’oportunitat d’arrodonir l’import del tiquet de la seva compra per a donar els cèntims restants als diferents programes d’investigació científica, prevenció de la salut i suport a milers de pacients d’aquests centres hospitalaris.
Vall d’Hebron és el primer centre beneficiari del programa. Des del 8 de gener i fins al 23 de febrer, la recaptació es destinarà a un projecte liderat pel Dr. Miquel Segura, cap del Laboratori de Tumors Neurals al grup de Càncer i Malalties Hematològiques Infantils al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).
L’acte de presentació de l’Arrodoniment Solidari 2025 ha tingut lloc avui a l’Abadia de Montserrat en un acte presentat per Josep Corbella, periodista especialitzat en ciència i salut, i ha comptat amb la participació del Dr. Miquel Segura.
Un nou tractament epigenètic per a pacients amb tumors pediàtrics del sistema nerviós
El neuroblastoma és un tipus de càncer infantil agressiu al sistema nerviós que afecta 90 nens a Espanya i 700 a Europa cada any. L’equip del VHIR té com a objectiu trobar noves teràpies per tractar el neuroblastoma metastàtic, el qual és especialment resistent als tractaments actuals, com la quimioteràpia i la radioteràpia, i els infants que el pateixen tenen poques probabilitats de sobreviure. El projecte se centra en estudiar les vulnerabilitats epigenètiques de les cèl·lules tumorals, amb l’objectiu de dissenyar nous fàrmacs que puguin atacar aquestes cèl·lules sense afectar l’ADN de les cèl·lules sanes, reduint així els efectes secundaris.
Un dels punts innovadors del projecte és l’ús de noves eines per inhibir el complex SWI/SNF, un conjunt de proteïnes que ajuda les cèl·lules tumorals a créixer i expandir-se. Mitjançant la interrupció d’aquest complex, els investigadors esperen bloquejar el creixement dels tumors metastàtics i evitar-ne la propagació. A més, el projecte inclou el desenvolupament d’eines de diagnòstic més precises per detectar la presència de cèl·lules metastàtiques en una fase primerenca, fet que permetria als metges aplicar tractaments més adequats.
Finalment, el projecte també busca millorar la qualitat de vida dels infants amb neuroblastoma. Si els fàrmacs desenvolupats tenen èxit, podrien substituir els tractaments actuals que tenen molts efectes secundaris, com la quimioteràpia. Això permetria als infants continuar amb les seves activitats diàries sense patir els danys causats pels tractaments convencionals, millorant el seu benestar i augmentant les seves possibilitats de superar la malaltia.
Si vols fer la teva donació, també pots fer-la a través d’aquest enllaç.