Arrenca el concurs de Sant Jordi de l’ICS 'Paraules que curen'

El concurs d’enguany Sant Jordi està adreçat als professionals de la institució i també al conjunt de la ciutadania. Amb aquesta iniciativa, l’organització vol promoure l’escriptura i la lectura com a hàbits saludables.

02/04/2024

El concurs de Sant Jordi que l’Institut Català de la Salut (ICS) proposa enguany cercar històries positives en l’entorn sanitari, microrelats o frases que transmetin “Paraules que curen”, històries verídiques o imaginades del dia a dia als centres de salut o diàlegs entre professionals, o entre usuaris.

Els professionals de l’ICS es comuniquen dia a dia amb els seus pacients i transmeten paraules de confiança i suport als seus pacient. De la mateixa manera, les persones ateses als centres sanitaris saben reconèixer aquells mots que els ajuden a afrontar la situació que afecta o pot afectar la seva salut.

El concurs d’enguany Sant Jordi està adreçat als professionals de la institució i també al conjunt de la ciutadania. Amb aquesta iniciativa, l’organització vol promoure l’escriptura i la lectura com a hàbits saludables. A banda de ser eines d’aprenentatge constant, escriure i llegir tenen molts beneficis per a la salut física i emocional. Tots dos objectius segueixen l’estratègia de l’ICS d’arts en salut que cerca la inclusió d’actius artístics i culturals per millorar la salut de la ciutadania.

Els i les participants poden participar en el concurs en diverses xarxes socials i en diferents formats: Tuit-relat (només text), Insta-relat (text i imatge) i Àudio-relat (només àudio). Per a cadascuna d’aquestes 3 categories hi haurà un guanyador/a que rebrà com a obsequi un curs d’escriptura en línia del Campus Lolita. Aquest curs, que porta per títol “LAB 1 de novel·la amb Lolita Bosch”, permet que els i les alumnes revisin el desig i la necessitat d’escriure a partir de classes virtuals magistrals per part de l’escriptora Lolita Bosch, recursos audiovisuals, propostes d’exercicis i lectures. El curs té una durada de 180 dies (https://campuslolita.com/).

Consulta les bases i condicions del concurs

A banda de ser eines d’aprenentatge constant, escriure i llegir tenen molts beneficis per a la salut física i emocional.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.