Arrenca el concurs de Sant Jordi de l’ICS 'Paraules que curen'

El concurs d’enguany Sant Jordi està adreçat als professionals de la institució i també al conjunt de la ciutadania. Amb aquesta iniciativa, l’organització vol promoure l’escriptura i la lectura com a hàbits saludables.

02/04/2024

El concurs de Sant Jordi que l’Institut Català de la Salut (ICS) proposa enguany cercar històries positives en l’entorn sanitari, microrelats o frases que transmetin “Paraules que curen”, històries verídiques o imaginades del dia a dia als centres de salut o diàlegs entre professionals, o entre usuaris.

Els professionals de l’ICS es comuniquen dia a dia amb els seus pacients i transmeten paraules de confiança i suport als seus pacient. De la mateixa manera, les persones ateses als centres sanitaris saben reconèixer aquells mots que els ajuden a afrontar la situació que afecta o pot afectar la seva salut.

El concurs d’enguany Sant Jordi està adreçat als professionals de la institució i també al conjunt de la ciutadania. Amb aquesta iniciativa, l’organització vol promoure l’escriptura i la lectura com a hàbits saludables. A banda de ser eines d’aprenentatge constant, escriure i llegir tenen molts beneficis per a la salut física i emocional. Tots dos objectius segueixen l’estratègia de l’ICS d’arts en salut que cerca la inclusió d’actius artístics i culturals per millorar la salut de la ciutadania.

Els i les participants poden participar en el concurs en diverses xarxes socials i en diferents formats: Tuit-relat (només text), Insta-relat (text i imatge) i Àudio-relat (només àudio). Per a cadascuna d’aquestes 3 categories hi haurà un guanyador/a que rebrà com a obsequi un curs d’escriptura en línia del Campus Lolita. Aquest curs, que porta per títol “LAB 1 de novel·la amb Lolita Bosch”, permet que els i les alumnes revisin el desig i la necessitat d’escriure a partir de classes virtuals magistrals per part de l’escriptora Lolita Bosch, recursos audiovisuals, propostes d’exercicis i lectures. El curs té una durada de 180 dies (https://campuslolita.com/).

Consulta les bases i condicions del concurs

A banda de ser eines d’aprenentatge constant, escriure i llegir tenen molts beneficis per a la salut física i emocional.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.