Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
La immunoteràpia ha revolucionat el tractament d’alguns càncers en els últims anys. El sistema immunitari de forma primària reconeix i elimina les cèl·lules tumorals, cosa que evita l’aparició de tumors. Quan les cèl·lules tumorals evadeixen el sistema immunitari o aquest no és capaç de contenir el tumor és quan el càncer es fa evident. El principi de la immunoteràpia és sobreactivar el sistema immunitari perquè aquest pugui actuar sobre les cèl·lules tumorals. D'altra banda, aquesta sobreactivació del sistema immunitari pot afavorir l’aparició de malalties inflamatòries autoimmunitàries com l’artritis o la miositis.
Aquests efectes adversos de la immunoteràpia, anomenats efectes adversos relacionats amb el sistema immunitari (iRAE), es poden manifestar a qualsevol òrgan del cos. En l'àmbit reumatològic, els efectes més freqüents són l’afectació de les articulacions amb dolor i tumefacció (artritis) i l’afectació inflamatòria dels músculs en forma de miositis. Altres presentacions són en forma de síndrome seca (sequedat als ulls amb sensació de “sorreta”), inflamació dels vasos (vasculitis) o fins i tot alteracions al ronyó (nefritis).
Aquests efectes poden afectar qualsevol pacient en tractament amb immunoteràpia, si bé s’han descrit més sovint amb nivolumab, pembrolizumab i ipilimumab. El seu diagnòstic requereix l’avaluació per part d’un metge reumatòleg o metgessa reumatòloga que, segons els símptomes, s’ajudarà de paràmetres analítics i proves d’imatge per a un diagnòstic més precís.
El tractament és complex, ja que la immunoteràpia s’ha de mantenir a causa de la malaltia oncològica. Cal una avaluació conjunta entre el metge oncòleg i reumatòleg per decidir el millor tractament. Els tractaments més utilitzats són els antiinflamatoris i els glucocorticoides i en els casos més severs es pot plantejar teràpia amb fàrmacs biològics (inhibidors del TNF-alfa).
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.