El Dr. Alberto Jauregui, cap del Servei de Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar, coautor de la primera Guia de Pràctica Clínica del Traumatisme Toràcic de l’Estat

La guia serà la base de la feina de professionals de l’Atenció Primària, d’urgències i de centres altament especialitzats.

22/01/2021

Les guies de pràctica clínica són un conjunt de recomanacions basades en l’evidència científica sobre una malaltia o afectació concreta per guiar els professionals sobre els riscos i beneficis dels diferents tractaments que existeixen. Es revisen sistemàticament amb l'objectiu d'optimitzar l'atenció sanitària als pacients.

Pel que fa al traumatisme toràcic, a nivell estatal no existia encara una guia de pràctica clínica per a aquest tipus de traumatisme. Així, el Departament de Salut del govern basc, amb la col·laboració del Ministeri de Sanitat, ha coordinat un grup multidisciplinari d’experts per elaborar la Guia de Pràctica Clínica sobre el diagnòstic i tractament del traumatisme toràcic tancat no greu. El Dr. Alberto Jauregui, cap del Servei de Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha estat un dels autors que ha elaborat aquesta guia, de 220 pàgines, a partir de la revisió de tota la literatura mèdica existent sobre el traumatisme de tòrax i els diferents abordatges que es poden aplicar.

“Ser coautor de la guia de pràctica clínica en representació de Vall d’Hebron és un motiu d’orgull, ja que aquesta guia serà la base de la feina de professionals de l’Atenció Primària, d’urgències i de centres altament especialitzats com l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats de Vall d’Hebron”, assegura el Dr. Alberto Jauregui. La guia ja es troba publicada oficialment al web del Ministeri des del passat mes d’octubre de 2020.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.