Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
En moments crítics, en què els hàbits de vida s’alteren, les persones poden haver d'enfrontar-se a situacions d’estrès i ansietat degut a la impotència i/o frustració que causa el moment. En aquest marc, el psicòleg nord-americà Peter Levine, creador de la teràpia somàtic experiencing®, proposa:
En aquesta línia, S.E. Hobfoll, expert en ajuda humanitària després de grans catàstrofes, va establir cinc criteris que calia promoure en aquestes situacions i que sintetitzaven les necessitats de la població: el sentit de seguretat i d’autoeficàcia (individual i col·lectiva), la calma i el control, la connectivitat entre les persones, i l’esperança.
Més enllà de les mesures que cal prendre per evitar el contagi de coronavirus SARS-CoV-2, és important realitzar una sèrie d’accions per mantenir el benestar psicològic.
Comunicació
Mesures com el distanciament social i la restricció de visites poden provocar aïllament social, especialment en persones d’edat avançada que viuen soles. Per això, és important, des de la distància, comunicar-se i socialitzar amb amics i familiars utilitzant la tecnologia i eines a l’abast, com ara dispositius mòbils, xarxes socials, videoconferències o whatsapp.
En cas que coneguis a persones que no saben com utilitzar-les, pots ajudar-les que en puguin fer ús i mantenir una connexió amb la societat. Per exemple, els hi pots dibuixar o fer un vídeo a la teva pantalla amb unes instruccions que indiquin, pas a pas, com fer-les servir.
La comunicació i col·laboració amb altres persones és altament positiva, segons experiències estudiades en el passat davant moments crítics, i eviten patir situacions d’aïllament que poden afectar-nos psicològicament.
Organització de tasques
És interessant planificar quines activitats es realitzaran cada dia, de manera que, dins de l’excepcionalitat de la situació, hi hagi unes rutines i uns hàbits diaris. Algunes opcions per als més petits són:
També és important fer exercici físic, com ara fer estiraments o caminar en un espai, tot i que sigui reduït.
En cas que tingueu veïns d’edat avançada, que formen part de la població d’alt risc de COVID-19, podeu oferir-los la vostra ajuda, per exemple, per anar a comprar. Aquest tipus d’accions són altament positives per a les persones i, a més, faciliten complir amb les mesures estrictes d’aïllament d’aquest col·lectiu.
Accés a la informació
La sobreexposició a la informació relacionada amb la COVID-19 augmenta els nivells d’estrès i perjudica la salut mental. Per això és recomanable un accés moderat a les notícies per mantenir-se informat, i fer altres activitats com ara llegir un llibre, mirar una pel·lícula o jugar a un joc evitant rebre més informació de la necessària.
Gestió de les emocions
Nerviosisme, ansietat, irritabilitat, sensació de perill permanent, insomni i dificultat per controlar les preocupacions o deixar de pensar en la malaltia. Aquests són alguns dels símptomes que pot generar una situació com l'actual. Per minimitzar-los podeu:
La major part de les respostes d’ansietat són considerades normals, però cal estar alerta davant de símptomes com:
Si es produeix algun o diversos d’aquests símptomes, l’ansietat està repercutint en les activitats habituals i és necessari consultar amb l’especialista per buscar estratègies per modular aquestes respostes cognitives, emocionals i fisiològiques.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.