Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
El Servei de Neurocirurgia assumeix la missió de ser un servei d’excel·lència en els vessants assistencial, docent i investigador, amb projecció internacional. Especialment amb l’atenció de les necessitats i preferències dels pacients amb malalties del sistema nerviós que requereixen un tractament quirúrgic.
Al Servei de Neurocirurgia apliquem les tecnologies més avançades i un enfocament multidisciplinari en un context que permet formar neurocirurgians amb forts valors ètics i morals. Tot això, dins d’una medicina pública i accessible a tota la ciutadania.
El nostre Servei està dividit en tres seccions assistencials físicament separades i ubicades en cadascuna de les tres àrees del complex hospitalari Vall d’Hebron: l’Hospital General, l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats i l’Hospital Maternoinfantil. A aquestes tres seccions assistencials s’afegeix la Unitat d’Investigació de Neurotraumatologia i Neurocirurgia, que integra tota la investigació translacional del Servei, per aplicar el coneixement de la investigació bàsica a la prevenció i el tractament dels casos clínics.
L’Hospital General acull el gruix del Servei de Neurocirurgia, tant en recursos humans com en pacients assistits, nombre de llits i recursos econòmics. L’equip el formen un cap clínic, set metges adjunts i un cap de Servei. Tres dels metges adjunts comparteixen les seves activitats amb l’Hospital Maternoinfantil i formen el nucli de facultatius preferentment dedicat a la neurocirurgia pediàtrica. La resta de facultatius també col·labora amb l’assistència neuropediàtrica, tant en l’assistència urgent, com en les patologies de baixa prevalença, en què el nostre Servei està superespecialitzat. Hi ingressen pacients adults que han presentat un traumatisme cranioencefàlic i una patologia programada de raquis, és a dir, de la columna vertebral.
El Servei de Neurocirurgia du a terme la seva activitat assistencial dins de tres vessants fonamentals: neurocirurgia general (pacients adults), neurotraumatologia i neurocirurgia pediàtrica. Malgrat aquesta diferenciació, es tracta d’un servei transversal en què es tracten les malalties següents:
Neurocirurgia general en pacients adults i pediàtrics
Neurotraumatologia en pacients adults i pediàtrics
La missió educadora de qualsevol servei de neurocirurgia d’un hospital d’alta tecnologia no acaba amb la formació de l’alumnat de grau i amb la formació especialitzada, sinó que cal desenvolupar una part activa en la formació continuada de metges amb algun tipus de vinculació a la neurocirurgia.
Al nostre Servei organitzem diverses sessions clíniques, així com cursos anuals de doctorat i diferents cursos de formació continuada adreçats no tan sols a residents o als neurocirurgians del Servei, sinó també a especialistes en cures intensives, anestesiologia i, en alguns casos, també al personal d’infermeria. D’altra banda, la majoria de les nostres sessions disposen d’un nombre considerable de crèdits de formació continuada.
El programa de formació de residents del Servei de Neurocirurgia inclou un programa general educatiu, un pla de rotacions, una planificació dels objectius i habilitats quirúrgiques que cal adquirir, l’obligació de complir l’anomenat “Llibre del Resident” (“Log-Book”), i un sistema d’avaluació adequat.
Un aspecte essencial, en ocasions no prou reconegut, és la importància de la funció del personal d’infermeria en l’assistència de pacients neuroquirúrgics. Conscients d’aquest fet, des de fa anys s’ha integrat el personal d’infermeria de neurocirurgia de l’Hospital General i de la UCI de Neurotraumatologia en les activitats docents del Servei. I, a més, dins del Simposi Internacional de Monitoratge de la Pressió Intracranial i de l’Hemodinàmica Cerebral que se celebra de manera bianual, s’inclou un simposi específic per a infermeria. La Direcció d’aquest esdeveniment, així com la selecció dels continguts i ponents va a càrrec d’infermeria, que té una total autonomia per a l’organització d’aquest Simposi.
Unitat de recerca en neurotraumatologia i neurocirurgia UNINN
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.