Una pacient de càncer de Vall d’Hebron escriu ‘Una habitació privada’, un cant a la vida

Angelina, una pacient ucraïnesa de 40 anys amb infiltració leptomeníngea per càncer de pit, un diagnòstic segons tots els indicis irreversible, va expressar al personal sanitari que l’atén a Vall d’Hebron la seva voluntat que el seu relat es publiqués.

28/10/2022

En ser informada d’un diagnòstic segons tots els indicis irreversible, un adenocarcinoma en fase 4 amb infiltració leptomeníngea per càncer de pit, Angelina, una pacient ucraïnesa de 40 anys va començar a escriure. “Els problemes van desaparèixer, l’escàndol va desaparèixer, els temes importants van desaparèixer. Tota pressa després d’aquell moment semblava tan petita en comparació amb l’eternitat, amb la vida i la mort, amb tot el que és desconegut que ens espera, a l’altra banda”, reflexiona al seu relat, 'Una habitació privada'. Segons exposa, la proximitat de la mort va portar-la a meravellar-se per la vida en el seu sentit més essencial. “Els ocells cantant al matí, un raig de sol arrossegant-se per la paret sobre el llit, les fulles daurades d’un arbre colpejant a la meva finestra, el cel blau profund de tardor, els sorolls de la ciutat quan es desperta”. És per això que Angelina va expressar al personal sanitari que l’atén a Vall d’Hebron la seva voluntat que el seu relat es publiqués: volia compartir la seva epifania, la vida és meravellosa. 


Llegeix íntegre el relat: 'L'habitació privada' 
 

Share it:

Attachments

Document

L’habitació privada.pdf

L'habitació privada

Download

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.