Vall d’Hebron demana que es reconegui l’especialitat d’Urgències i Emergències i que es reguli la formació via MIR

Amb el lema “La teva seguretat, la nostra especialitat”, Vall d’Hebron se suma a les reivindicacions dels principals hospitals de l’Estat amb motiu del Dia Mundial de les Urgències i Emergències. Espanya és un dels pocs països d’Europa que no té reconeguda l’especialitat.

26/05/2021

Intubar, fer un massatge cardíac, saber utilitzar un desfibril·lador o realitzar una traqueotomia. Són habilitats que han de tenir els professionals que treballen a Urgències i Emergències, una especialitat que no està regulada ni reconeguda a l’Estat. Per això, avui 27 de maig, amb motiu del Dia Internacional de la Medicina d’Urgències i Emergències, professionals que treballen als serveis d’Urgències de diferents hospitals de referència de l’Estat s’han concentrat durant cinc minuts a les portes dels seus respectius centres per reivindicar que es reguli la formació d’aquesta especialitat. Aquesta petició compta amb el suport de 31 societats mèdiques i de la Societat Espanyola d’Urgències i Emergències (SEMES).

L’equip del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron s’ha sumat a aquesta acció a la qual dóna suport la direcció. S’han desplegat dues pancartes, una a l’entrada del Servei d’Urgències i una més gran a la façana de l’Hospital General, on s’han concentrat durant cinc minuts en silenci una representació dels professionals.

Amb el lema “La teva seguretat, la nostra especialitat”, els professionals reivindiquen l’especialitat via MIR. “Actualment, els equips d’Urgències i Emergències dels hospitals són professionals de diferents especialitats que durant el període de residència fan una rotació de pocs mesos al servei i continuen formant-se a les guàrdies, amb supervisió dels adjunts d’urgències. Han d’acabar d’adquirir les habilitats i competències necessàries de manera individual, segons les seves possibilitats, amb el suport dels serveis”, explica la Dra. Maria Arranz, cap del Servei d’Urgències. En el context actual i amb l’avenç de la Medicina, la Dra. Maria Arranz reivindica que els professionals que volen treballar a Urgències i Emergències rebin una formació especialitzada com la de la resta d’especialitzacions. “D’aquesta manera podem formar els professionals que tenen vocació d’estar a primera línia de les urgències i les emergències per treballar en escenaris que contemplen infarts, ictus, sèpsia, accidents, catàstrofes amb múltiples víctimes o emergències com la COVID-19”, al·lega.

El Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, explica que aquesta especialitat existeix a països de gairebé tot Europa, Amèrica del Sud, els Estats Units, Canadà, Nova Zelanda o Austràlia. “Anem tard i és necessari que es reconegui com més aviat millor l’especialitat d’Urgències i Emergències”, assenyala.  

La petició perquè les Urgències siguin una especialitat és una reivindicació que vé de lluny. Fins a set ministres de Sanitat han recollit la petició, però l’especialitat a través del MIR no ha acabat d’agafar forma.

 
Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.