Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
T'orientem des del primer contacte amb el centre perquè trobis tots els serveis i treguis el màxim partit possible de les nostres instal·lacions. Sigui quin sigui el motiu de la teva visita, t'expliquem com moure't dins de l'hospital.
La major part de les reaccions vacunals són lleus i de curta durada (dolor i eritema al punt d’injecció, febrícula...). Les vacunes són molt segures i estan sotmeses a controls molt rigorosos tant en la fase de recerca com de fabricació. L'autorització i posterior comercialització d’una nova vacuna estan regulades a Europa per la European Medicines Agency (EMA) i al nostre país per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS). Els beneficis de les vacunes són molt superiors als seus riscos.
Gràcies a l’èxit de les vacunacions hi ha malalties que s’han pogut erradicar i d’altres que estan en vies d’eliminació. No obstant això, és molt important seguir vacunant, ja que si no aquestes malalties podrien tornar a ressorgir. El ressorgiment del xarampió a Europa en els darrers anys és un bon exemple del que pot passar quan disminueixen les cobertures vacunals.
No, les vacunes que s’administren a Catalunya no contenen mercuri. El tiomersal és un derivat del mercuri que s’utilitza com a conservant. Les vacunes que s’administren a Catalunya són en format monodosi i, per tant, no porten aquest conservant.
Les vacunes contenen una petita quantitat d’alumini (0,5 mg) que no és perjudicial per a la salut. Diàriament, s’estima que ingerim 8 mg d’alumini amb la nostra dieta sense que ens causi problemes.
No hi ha cap relació entre l’autisme i les vacunes. Aquesta relació falsa prové d’un estudi que posteriorment es va demostrar que era un frau. Els estudis metodològicament correctes no han trobat cap relació entre les vacunes i l’autisme.
No, les vacunes incloses al calendari de vacunacions sistemàtiques protegeixen contra les malalties més freqüents i greus, i s’administren a les edats recomanades i amb els intervals òptims per afavorir una resposta immunitària correcta. És un fals mite que l’administració de vacunes a nens molt petits sobrecarregui el sistema immune o que hi hagi més reaccions adverses.
El Calendari de Vacunacions Sistemàtiques es va adaptant a les novetats que sorgeixen pel que fa a recerques i avenços científics relacionats amb les vacunes. Abans d’incloure una vacuna al Calendari es fa una valoració científica i econòmica de la mesura a implantar a partir d'uns criteris ben establerts.
Idees claus
Selecciona el butlletí que vols rebre:
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.