Biòpsia renal

La biòpsia renal és un element de diagnòstic fonamental en el camp de la Nefrologia. Les malalties del ronyó tenen una traducció en l'estat general de la persona i també es revelen en les analítiques de sang i orina practicades. De la mateixa manera les proves d'imatge (ecografia renal, TAC, ressonància nuclear magnètica), donen informació sobre el diagnòstic de la malaltia renal, però la prova bàsica i imprescindible per al diagnòstic de la malaltia renal és la biòpsia renal.

Consisteix en l'extracció amb una agulla especial d'una mostra mil·limètrica de teixit renal. La punció es fa sota control ecogràfic amb anestèsia local amb sedació o sense, segons les característiques del pacient.

biòpsia renal Vall d'Hebron
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 14.06.2022, 16:22
Comparteix-lo

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.