Pericarditis

La pericarditis és una inflamació del pericardi, membrana que revesteix el cor. La inflamació del pericardi es pot produir per moltes causes diferents: infecció (vírica, bacteriana, per fongs o paràsits) o per múltiples causes no infeccioses.

El pericardi facilita la contracció del cor, i pot contenir al seu interior una petita quantitat de líquid en condicions normals. Quan s'inflama, pot produir un frec durant les contraccions del cor, o acumular líquid, ja que el pericardi és una doble membrana susceptible d'omplir-se de líquid en cas d'inflamació. 

pericarditis Vall d'Hebron
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 13.06.2022, 14:28
Comparteix-lo

Contingut relacionat

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.