Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
La malaltia coronària inclou la patologia de les artèries coronàries. Aquestes artèries són les que irriguen el cor. La malaltia coronària afecta aproximadament un 6% de la població adulta, tot i que aquesta prevalença presenta una tendència a l’augment els darrers anys.
La malaltia coronària pot presentar diferents símptomes, però el més característic és l’angina o dolor al pit. A més a més, es pot presentar acompanyat de sudoració, falta d’aire, dolor al braç o palpitacions.
La malaltia afecta més freqüentment homes majors de 50 anys.
Per diagnosticar aquesta malaltia es requereix una correcta anamnesi i exploració física; no obstant això, la clau en el diagnòstic és fer un cateterisme cardíac.
Existeixen fonamentalment tres pilars dins el tractament de la patologia coronària. D’una banda, el tractament mèdic, que queda per a casos lleus, i, d’altra banda, l’intervencionisme coronari i la cirurgia coronària. Tenim diferents escales de gravetat per decidir quan un pacient necessita un tractament percutani o quan és candidat per a una cirurgia de revascularització coronària.
La primera prova que es fa als pacients que consulten per dolor toràcic és un electrocardiograma; a partir d’aquí, depenent de la gravetat del quadre, es pot fer una prova d’esforç en els casos estables o directament un cateterisme en cas que es tracti d’un cas clar. El cateterisme és la prova que ens dona el diagnòstic definitiu.
En aquesta malaltia té un paper molt important la prevenció, ja que, tot i que existeixen casos aïllats amb pocs factors de risc, la gran majoria dels pacients presenten factors de risc cardiovascular.
Les mesures més importants que s’han d’adoptar tant en cas de prevenció primària com secundària són les següents:
- Deixar de fumar.
- Controlar la tensió arterial.
- Controlar la diabetis.
- Controlar el pes i el diàmetre abdominal.
- Evitar una vida sedentària.
- Deixar de beure alcohol.
Treballem de manera conjunta amb el Servei de Cardiologia del centre. Dins el Servei de Cardiologia, la Unitat d’Hemodinàmica és la més relacionada amb aquesta malaltia.
Tot el Servei de Cirurgia Cardíaca i la Unitat d’Hemodinàmica i Cardiologia Clínica.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.