Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
És una deficiència congènita de l'activitat del factor VIII (dèficit de factor de la coagulació) que es transmet genèticament. El gen alterat es troba en el cromosoma X i acostuma a afectar principalment homes (malalts), mentre que les dones són portadores i no pateixen la malaltia. Les dones en tenir dos cromosomes X compensen amb el cromosoma X, tot i que n'hi ha de simptomàtiques.
La coagulació sanguínia depèn de la interacció de diferents proteïnes circulants en el plasma, que són els anomenats factors de coagulació. Aquestes proteïnes interactuen amb les plaquetes per formar el coàgul sanguini. Hi ha diferents problemes per dèficit de factors de coagulació o per altres dèficits.
Els símptomes dependran dels nivells de factor VIII en el plasma sanguini, encara que és característica l'aparició de:
Hemartrosi (hemorràgia articular, preferentment de genolls). Hematomes musculars greus (poden afectar la musculatura de l'esquena). Hematomes del teixit conjuntiu (hemorràgia abdominal o del terra de la boca). Hemorràgies per les mucoses (sobretot de les genives). Ocasionalment hemorràgies intracranials: no habitual, però molt greu.
Com que es tracta d’una malaltia genètica es pot manifestar a totes les edats, des del moment del naixement si es produeix traumatisme en el part o en començar a caminar o gatejar. Després es poden produir hemorràgies espontànies o posteriors a un traumatisme lleu.
El diagnòstic es fa al Laboratori d'Hemostàsia:
- Temps parcial de tromboplastina activat o TTPA prolongat. Test Kasper: es barreja el plasma del pacient amb un plasma control, i si es normalitza, vol dir que el factor VIII del control ha equilibrat la pèrdua del pacient.
- Diagnòstic genètic: conèixer la mutació al gen del factor VIII.
Actualment, el tractament consisteix principalment en l'administració de factor VIII recombinant, obtingut per procediments biotecnològics. El problema és que es produeixen anticossos que en un termini d'un o dos dies neutralitzen el factor recombinant esmentat, per la qual cosa el pacient s'ha de punxar profilàcticament. Hi ha nous tractaments de llarga durada amb menys infusions a la setmana i un altre de subcutani.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.