Angina de pit

L'angina de pit que es caracteritza per dolor opressiu fort al pit que s'irradia a coll i braç esquerre, és una manifestació de falta d'oxigen en el cor. Usualment es deu a una afectació de les arteries coronàries que són les arteries encarregades de portar oxigen al teixit cardíac.

L'angina de pit revela lesió de les arteries coronàries. Aquesta lesió està produida usualment per arterioesclerosi de les arteries coronàries. Factors de risc per a desenvolupar arterioesclerosi en aquest territori arterial, són el tabac, la dislipèmia sanguínia, la diabetis, i factors genètics encara poc coneguts. Una denominació més genèrica d'aquest trastorn, que compren també l'infart de miocardi, és el de cardiopatia isquèmica.

angina de pit Vall d'Hebron
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 16.05.2022, 14:36
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.