Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
L’anèmia es produeix per la disminució dels glòbuls vermells a la sang, també denominats eritròcits, cosa que dona lloc a un descens dels nivells d’hemoglobina. Els glòbuls vermells s’ocupen fonamentalment del transport de l’oxigen als diferents teixits. L’anèmia pot ser causada per una malaltia hematològica, però també pot ser una manifestació d’altres malalties.
L’anèmia apareix quan baixen els nivells d’hemoglobina respecte als valors de normalitat que depenen de l’edat i del sexe, i que ens apareixen indicats en els resultats analítics fets, encara que hi ha algunes petites diferències entre uns laboratoris i uns altres.
Com a conseqüència, els pacients no tenen prou sang rica en oxigen, fet que els provoca sensació de cansament, debilitat, palpitacions, mareig i mal de cap, entre altres símptomes. És molt important conèixer-ne les causes, però també posar un tractament, ja que una anèmia greu o prolongada pot afectar el cor, el cervell i altres òrgans.
La sang té diferents components, entre els quals els glòbuls vermells, els blancs, les plaquetes i el plasma. En alguns tipus d’anèmia, tots aquests components estan disminuïts.
Hi ha tres causes principals de l’anèmia:
Si es presenten signes o símptomes d’anèmia, cal anar al metge. En cas que es diagnostiqui la malaltia, el tractament depèn de la causa i la gravetat. Hi ha molts tipus d’anèmia, que tenen causes i característiques específiques:
El símptoma més freqüent de l’anèmia és el cansament i la sensació d’esgotament i debilitat. A les persones amb anèmia els costa tenir prou energia per fer les activitats habituals.
Poden presentar-se altres signes i símptomes de l’anèmia perquè el cor ha de treballar més per bombar sang rica en oxigen pel cos i són:
Segons els informes de l’OMS, l’anèmia afecta arreu del món 1.620 milions de persones, el 24,8 % de la població, i depèn molt de la situació econòmica dels països.
La màxima prevalença es produeix en els nens en edat preescolar, i la mínima, en els homes. No obstant això, el grup de població que inclou el màxim nombre de persones afectades és el de les dones no embarassades.
Com que l’anèmia no sempre produeix símptomes, el metge pot descobrir-la en el moment de fer les proves. És possible que, en alguna visita rutinària o per motius diferents, el metge pregunti al pacient si té cap dels signes o símptomes de l’anèmia, o bé si ha patit una malaltia o problema de salut que pugui causar-la.
Per determinar la gravetat de la malaltia i esbrinar-ne l’origen, s’ha de fer un petit examen, que ha d’incloure les exploracions següents:
El metge també pot dur a terme un examen pelvià o rectal per detectar fonts de pèrdua de sang.
Les anàlisis de sang ajuden a determinar el tipus d’anèmia i la gravetat. Entre les proves indicades, destaca l’hemograma complet.
De vegades, cal fer altres proves:
Tractament de l’anèmia
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.