Patologia aòrtica i síndrome de Marfan

Les malalties de l'aorta són relativament freqüents, ja que poden afectar un 5 % de la població per sobre dels 65 anys. L'afectació abdominal és bastant més freqüent en la gent gran, al contrari que l'afectació de l'aorta toràcica que afecta més sovint gent més jove.

El problema principal és que per causa de la manca de símptomes pot passar desapercebuda i sovint es diagnostica a partir d'un estudi per tècniques d'imatge com l'ecocardiografia o el TAC. Gairebé sempre l'aorta tendeix a dilatar-se i a fer aneurismes, abans de trencar-se, i per aquest motiu és molt important diagnosticar de manera precoç el problema i intentar frenar la dilatació.

Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 09.02.2022, 11:53
Comparteix-lo

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.