Hepatologia
El servei d’Hepatologia ofereix la millor atenció i assistència mèdica als pacients que pateixen malalties hepàtiques, tant en l’àmbit d’hospitalització com ambulatori i interconsultes hospitalàries. El servei està inclòs dintre de la nova Àrea de coneixement de Malalties Digestives, juntament amb els serveis de Gastroenterologia i d’Endoscòpia.
El servei col·labora intensament en el programa de trasplantament hepàtic juntament amb el servei de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments Digestius. Addicionalment, el servei treballa amb altres unitats com la unitat d’Hemofília, el servei d’Endocrinologia, la secció de cardiopaties congènites d’adults del servei de Cardiologia, Radiologia Intervencionista, Bioquímica Clínica, entre d’altres.
Cartera de serveis
- Assistència hospitalària i ambulatòria
- Interconsultes d’hepatologia
- Consultes d’atenció primària
- Cribratge de carcinoma hepatocel·lular
- Avaluació i seguiment trasplantament hepàtic
- Biòpsies hepàtiques
- Elastografies
- Tests psicomètrics
- Paracentesis
- Assaigs clínics
- Recerca clínica i traslacional

Recerca
El servei d’hepatologia està molt implicat en la recerca tant bàsica com clínica de les malalties hepàtiques. El grup de recerca de les Malalties Hepàtiques forma part del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i és un dels grups referents dins la institució amb una elevada participació en assaigs clínics i producció científica.
Durant els anys 2016 i 2021, el grup va participar en més de 50 assaigs clínics, i així ha esdevingut un dels grups més actius en recerca clínica d’aquestes malalties en l’àmbit nacional.
El grup de recerca forma part de la xarxa CIBERehd, el Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa Malalties hepàtiques i digestives, i col·labora en les següents àrees:
- Malaltia hepàtica crònica avançada
- Hepatitis virals
Docència
Des del punt de vist docent, els membres del servei estan involucrats en la docència MIR (tutories); docència dins del grau de medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (quart fins a sisè); docència de postgrau (tesis doctorals) en el període post-MIR, i becaris d’investigació i formació continuada.