L’Organització Mundial de la Salut considera que un dia amb aquesta malaltia és tan discapacitant com la tetraparèsia, i es considera la setena malaltia més discapacitant, pel que fa a anys perduts, pel patiment i per l’absència de productivitat.
Cal aprendre com funciona un cervell migranyós: com es manifesta la migranya, què ens fa estar més disposats a patir els atacs o per què ens fa mal el cap, és fonamental per al maneig d’aquesta predisposició a patir-ne.
Què has de tenir en compte si tens migranyes?
Per al maneig de la malaltia és convenient fer un calendari amb els dies i les escales que quantifiquen la discapacitat i l’impacte de la migranya a la vida dels pacients, amb aquests registres el personal mèdic té dades valuoses que li permeten aconsellar el millor tractament per a la persona afectada.
El calendari de migranyes permet:
- Fer un diagnòstic correcte.
- Trobar pautes de tractament més eficaces per a cada cas particular, ja que els símptomes, els desencadenants, el ritme de vida, les activitats i l’edat de cada persona fan que el seu mal de cap sigui únic.
- Detectar a temps si la cefalea ha evolucionat i si cal reduir, augmentar o canviar la medicació.
- Controlar, prevenir, millorar i alleujar els mals de cap.
Al web www.midolordecabeza.org trobareu, a més de calendaris en línia que podeu emplenar, altres pacients, famílies i metges interessats a aprendre sobre la migranya i altres tipus de cefalea. A més de diversos recursos per controlar i gestionar les migranyes més bé, amb consells i blogs, a més d’un fòrum per compartir experiències.