Vall d’Hebron, un dels cinc centres internacionals seleccionats per l’ELSO per ser avaluat amb la seva nova certificació de qualitat del procés d’ECMO

Els experts de la societat internacional referent en ECMO visiten aquest dimecres l'UCI de l'Hospital General i l'Hospital Infantil per veure com Vall d'Hebron realitza l'ECMO.

05/03/2024

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha estat un dels cinc centres seleccionats per l'ELSO, la societat internacional referent en ECMO (oxigenació amb membrana extracorpòria, en les seves sigles en anglès), per ser avaluat en la realització de l'ECMO i acabar de configurar així els estàndards internacionals de certificació de la qualitat del procés d'ECMO arreu del món. "L'ECMO té una alta complexitat i risc de complicacions, per tal d'assegurar que s'ofereix una assistència amb ECMO d'excel·lència l'ELSO, que és una estructura internacional orientada a guiar als professionals i institucions en la seva pràctica, està elaborant un procés de certificació per a centres d'arreu del món", explica el Dr. Jordi Riera, director del programa ECMO adult de Vall d'Hebron, investigador principal del grup de recerca en Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació al Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i especialista en medicina intensiva. "Vall d'Hebron, com a centre de referència d'ECMO, ha estat un dels cinc centres internacionals seleccionats per l'ELSO per tal d'avaluar com realitza ECMO als seus pacients, tant adults com pediàtrics, i acabar de definir així els estàndards de qualitat", afegeix el Dr. Jordi Riera, l'únic professional de l'Estat que participa en la creació d'aquest procés de certificació ELSO. Tres centres nord-americans -la Universitat d'Iowa, el Tristar Centennial Medical Center a Nashville i el Vanderbilt University Medical Center- i un de Corea del Sud, la Chonnam National University, també seran avaluats pel comitè d'experts de l'ELSO.

Els experts de l'ELSO han visitat el 6 de març Vall d'Hebron, tant la Unitat de Cures Intensives i la Unitat Coronaria de l'Hospital General com de l'Hospital Infantil, per tal de veure com els professionals de Vall d'Hebron porten a terme l'ECMO als seus pacients. La certificació de qualitat del procés d'ECMO que l'ELSO ha redactat durant any i mig té en compte aspectes com que a l'ECMO intervingui sempre un metge i infermera especialistes del pacient crític i amb una formació adequada en ECMO, que el centre tingui un programa formatiu en ECMO multidimensional i basat en simulació, que el centre tingui un registre clinic actualitzat i que el material sigui l'adient per proporcionar una assistència segura. El Dr. Jordi Riera va convertir-se el maig de 2022 en el primer professional de l'Estat que forma part del comitè científic d'ELSO, que té 20.000 usuaris i en formen part centres de més de 50 països, entre ells Vall d'Hebron.

Tres centres nord-americans -la Universitat d'Iowa, el Tristar Centennial Medical Center a Nashville i el Vanderbilt University Medical Center- i un de Corea del Sud, la Chonnam National University, també seran avaluats pel comitè d'experts de l'ELSO.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Activitats relacionades

Sessions Científiques del Servei de Cardiologia 2023 - 2024

28.06.2024 - 08:00
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.