Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
Amb aquest nou espai, que ha estat possible gràcies a l'Associació de Nens i Nenes amb Trasplantament Hepàtic (ANiNATH), Vall d'Hebron es reafirma en l'aposta de situar el pacient al centre del model assistencial i procurar el màxim benestar als infants.
Millorar la qualitat de vida dels nens, nenes i adolescents hospitalitzats a la segona planta de l’Hospital Infantil, així com de les seves famílies, tot proporcionant-los un espai còmode i acollidor que els hi permet desconnectar de la rutina hospitalària. És l’objectiu del nou Espai Famílies que Vall d’Hebron acaba d’estrenar i que ha estat possible gràcies a ANiNATH (Associació de Nens i Nenes amb Trasplantament Hepàtic). “L’objectiu és que els nostres pacients i les seves famílies se sentin el màxim com a casa com sigui possible, ja que passen molt de temps a l’hospital, gràcies a un espai confortable on poden dur a terme activitats quotidianes com dutxar-se o jugar”, exposa el Dr. Ramon Charco, cap del Servei de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments. “L’Espai Famílies està obert als infants i adolescents trasplantats de fetge o qualsevol altre òrgan sòlid, així com els que es troben immersos en aquest procés i esperen un òrgan o aquells atesos pel Servei de Nefrologia, Cardiologia o Hepatologia a la segona planta”, afirma el Dr. Jesús Quintero, cap de la Unitat d'Hepatologia i Trasplantament Hepàtic Pediàtric de Vall d’Hebron.
L’Espai Famílies s’ha creat a la zona d’espais comuns de la segona planta de trasplantament de l’Hospital Infantil i s’ha dotat de la màxima calidesa amb una cuidada il·luminació, colors suaus i materials naturals com el pi. Disposa de cuina, neveres, taquilles i banys amb dutxes. Dins l’apartat d’oci, compta amb una zona gamer, equipada amb l’última versió de la Play Station (PS5), un ampli espai amb una gran pantalla de televisió on es podran veure pel·lícules, llegir o dur a terme activitats dirigides, un espai infantil amb joguines, llibres i mobiliari adaptat per als més petits i una zona de relaxament on poder descansar.
El projecte ha estat dissenyat i desenvolupat per voluntàries d’ANiNATH que, de manera totalment altruista, han estat implicades en tot el procés. Les voluntàries han estat treballant de manera conjunta amb diferents departaments de l’hospital per assegurar que tot l’espai complia els estàndards requerits. El projecte és fruit de la campanya portada a terme durant anys per ANiNATH amb el lema “Posem guapa la planta” i s’ha pogut materialitzar gràcies a fons propis procedents de Socis, Sòcies i Donants, i d’empreses i entitats solidàries amb l’associació com són Oak House School, Familiars i Amics de Sasha, Laboratorios Chiesi, Laboratorios Dermofarm, MacxiPa, PorFinViernes Música Solidaria, Bernadí i Actiu. L’obra ha estat realitzada per la Constructora Bosch i Pascual.
“A l’Espai Famílies tenim previst realitzar també educació sanitària, que complementarà el seu potencial com a zona d’oci i descans”, explica la supervisora de la segona planta de l’Hospital Infantil i de l’àrea de Coneixement de Trasplantament d’Òrgan Sòlid, Teresa Eixarch: “durem a terme sessions sobre qüestions com higiene dental o cuina per assessorar a aquells pacients que tenen dietes restrictives i les seves famílies. A més, associacions i voluntaris ens donaran suport per dur a terme tallers i altres activitats més lúdiques relacionades amb el teatre, la pintura o els jocs dirigits”.
El pacient, al centre
Amb el nou Espai Famílies Vall d’Hebron fa un pas més de cara a la humanització de l’atenció sanitària, una de les línies estratègiques de l’hospital, i té cura del benestar emocional dels seus pacients pediàtrics. La iniciativa ha estat possible gràcies a ANiNATH, l’associació de famílies de nens i nenes trasplantats de fetge que vetlla per la millora de la seva qualitat de vida. “Les hospitalitzacions a causa dels trasplantaments pediàtrics són difícils, llargues i es produeixen en qualsevol moment abans, durant i després del trasplantament. Durant els ingressos, les famílies passen moltes hores a l'hospital per donar suport als seus fills tant com sigui possible i, encara que el nen, nena o jove trasplantat està molt ben atès, fins ara les famílies s’han vist limitades per no disposar d'un espai amb un ambient càlid i acollidor, que vagi més enllà de cobrir les necessitats bàsiques d’higiene o alimentació. L’actual “Espai Famílies” suposa guanyar en qualitat de vida i salut emocional durant les hospitalitzacions. A més, és un bon punt de trobada perquè les famílies que estan passant per la mateixa situació puguin compartir experiències”, exposa Katia Verger Maestre, sòcia fundadora i voluntària d’ANiNATH. Des de l’entitat expressen la seva satisfacció per haver realitzat un projecte que no només beneficiarà al nostre col·lectiu d’infants i joves trasplantats de fetge sinó també a qualsevol persona en edat pediàtrica amb trasplantament d’òrgan sòlid. “Volem donar les gràcies a l’Hospital Vall d’Hebron pel seu afany a procurar el màxim benestar als nostres infants, joves i les seves famílies. Un agraïment molt especial a totes les persones i entitats que ens han recolzat perquè junts hem aconseguit crear un espai que ajudarà a mitigar la duresa de les hospitalitzacions dels nostres nens, nenes i joves trasplantats o en procés de trasplantament i les seves famílies”, afegeix Katia Verger Maestre.
ANiNATH i Vall d’Hebron mantenen una col•laboració estreta des que el 2015 signaren un conveni. Aquesta col·laboració ja s’ha materialitzat en un bon nombre d’iniciatives. ANiNATH va fer entrega de butaques-llit per a totes les habitacions de la segona planta de trasplantament pediàtric perquè les famílies puguin descansar millor durant les hospitalitzacions dels seus fills i filles; a més donaren trones per als més petits, cadires de rodes infantils, tauleta per fer deures al llit i ulleres de realitat virtual perquè els moments més incòmodes com poden ser les cures siguin més fàcils per als nens i nenes. A més, va participar en l’elaboració d’una guia sobre el trasplantament hepàtic pediàtric dirigida als infants i les seves famílies, així com en un projecte de cuidadors experts i un altre per a l’adequació psicofamiliar del pacient trasplantat. Des del 2015, ANiNATH dona suport a la investigació en trasplantament hepàtic pediàtric a través de donatius anuals a l’equip del Dr. Ramon Charco i del Dr. Jesús Quintero.
Trasplantaments, Hospital Infantil i Hospital de la Dona
Nefrologia Pediàtrica, Hospital Infantil i Hospital de la Dona
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.