Vall d'Hebron, designat pel CatSalut com a Unitat d'Expertesa Clínica (UEC) en els àmbits de les malalties minoritàries immunitàries de l'àrea d’autoimmunes sistèmiques

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha obtingut la designació com a Unitat d'Expertesa Clínica per part de CatSalut pels àmbits de les malalties minoritàries immunitàries de l'àrea d’autoimmunes sistèmiques, que engloba les subàrees d’expertesa en les vasculitis minoritàries i les sistèmiques minoritàries. Amb aquestes dues, l'Hospital Vall d'Hebron ja compta amb set acreditacions XUEC (Xarxa d'Unitats d'Expertesa Clínica).

17/08/2021

La Unitat d'Expertesa Clínica de l’Hospital Vall d’Hebron ha estat designada, tant per a la població infantil com l’adulta, en malalties minoritàries immunitàries de l'àrea d'autoimmunes sistèmiques i de l’àrea de les autoinflamatòries i entra a formar part de la Xarxa d'Unitats d'Expertesa Clínica que formen diversos hospitals de Catalunya.

La Dra. Sara Marsal, cap del servei de Reumatologia del Vall d'Hebron i cap del Grup de Recerca de Reumatologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), i el Dr. Albert Selva, coordinador de Malalties Autoimmunes Sistèmiques del Servei de Medicina Interna, investigador principal del Grup de Recerca en Malalties Sistèmiques del VHIR i catedràtic de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, són els responsables de la UEC en malalties minoritàries en cadascuna de les àrees pediàtriques i d'adults de Vall d'Hebron.

Amb aquestes noves UEC, l'Hospital Vall d'Hebron ja compta amb set acreditacions XUEC, ja que a les dues per a las que acaba de ser designat s'han de sumar les designacions en malalties minoritàries en l’àrea d'immunodeficiències primàries, la de malalties neuromusculars, la de malalties renals, la de malalties metabòliques hereditàries i la de malalties cognitiva conductuals de base genètica en l'edat pediàtrica.

Les XUEC són xarxes de serveis clínics especialitzats i multidisciplinaris que són responsables del diagnòstic i l'elaboració del pla terapèutic integral i individualitzat per a les persones afectades per malalties rares. Cadascuna d'aquestes xarxes està especialitzada i disposa d'un gran nivell de coneixement i experiència en el tractament d'aquestes malalties, i estan integrades per un equip multidisciplinari de professionals. L'objectiu és garantir l'accés ràpid i coordinat de totes les persones a aquest tipus d'unitats, garantint un diagnòstic precoç i un pla terapèutic dissenyat per un equip d'experts.

Vall d'Hebron compta amb més de 100 professionals dedicats a l'atenció de més de 2.000 malalties minoritàries, sent el centre hospitalari que més malalties d'aquest tipus tracta en tot l'Estat. El Campus Vall d'Hebron és la seu de la Conferència Internacional de Malalties Rares i Medicaments Orfes (ICORD, en les seves sigles en anglès), que reuneix professionals de diferents àrees vinculades a les malalties rares, des de professionals clínics a investigadors, fins a associacions de pacients.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.