Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
Aquesta acció s’emmarca en l’aposta per la humanització de Vall d’Hebron, és a dir, fer més humana l'assistència hospitalària procurant una atenció integral que contempli la vessant mèdica, física i emocional.
Un pacient COVID-19 de Vall d’Hebron que portava més 60 dies a l’UCI, 50 dels quals connectat a l’ECMO, ha pogut sortir de Cures Intensives una estona per poder gaudir del sol i de les vistes de Barcelona des d’un finestral d’una planta d’hospitalització. El pacient, de 48 anys, ja feia setmanes que havia donat negatiu de coronavirus en les PCR però encara patia les conseqüències de la infecció que li ha afectat els pulmons. L’excepcionalitat del cas és que ha pogut sortir de l’UCI quan encara estava connectat a la màquina ECMO (oxigenació amb membrana extracorpòria), un sistema que s’utilitza en pacients molt crítics i que substitueix temporalment la funció del pulmó o cor i permet que els òrgans descansin, mentre la patologia de base es va curant. La màquina extreu la sang a través d’una cànula gruixuda localitzada en una vena de calibre gran, la mou mitjançant una bomba centrífuga perquè travessi l’oxigenador, on s’hi incorpora oxigen i es retira diòxid de carboni. Posteriorment, es reintrodueix a l’organisme dels pacients en una altra vena o artèria. Vall d’Hebron és un centre de referència en l’ús d’aquesta tècnica d’alta complexitat.
La humanització de l’assistència, una aposta de Vall d’Hebron
El pacient, després d’haver estat uns 30 dies en coma induït i 20 despert, ha pogut sortir temporalment de l’UCI gràcies a un equip de professionals de Vall d’Hebron que l’han acompanyat mentre controlaven en tot moment la seguretat de l’acció: dos metges, un fisioterapeuta, dues infermeres, un zelador i un estudiant de Fisioteràpia. L’objectiu era vetllar pel benestar emocional del pacient, que després de més de 60 dies a Cures Intensives estava afectat per una estada tan llarga a l’UCI. Aquesta acció s’emmarca en l’aposta per la humanització de Vall d’Hebron, és a dir, fer més humana l'assistència hospitalària procurant una atenció integral que contempli la vessant mèdica, física i emocional, ajudant a cobrir en la mesura del possible les necessitats dels pacients. En aquest cas, poder gaudir del sol directament a la pell i de les vistes de Barcelona després de més de 60 dies sense sortir de l’UCI va repercutir molt positivament en el seu estat psicoemocional. Avui, el pacient finalment ha estat donat d’alta a un altre centre hospitalari.
Aquest pacient no és el primer que surt una estona de la Unitat de Cures Intensives per gaudir del sol, però sí que és el primer que surt connectat a l’ECMO. Quan les condicions dels pacients ho permeten, l’equip de l’UCI porta a passejar pel Campus pacients ingressats, alguns fins i tot amb ventilació mecànica, perquè els toqui el sol i el vent, fet que els suposa una gran millora en el seu benestar.
Medicina Intensiva, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.