Rècord històric en un any a Catalunya: el 2022 Vall d'Hebron va fer 363 trasplantaments

L’Hospital Vall d’Hebron ha liderat, amb 363 intervencions, el rànquing de centres amb més trasplantaments realitzats, seguit per l’Hospital Clínic (339) i l’Hospital de Bellvitge (295).

12/01/2023

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron va fer l’any 2022 un total de 363 trasplantaments d’òrgan sòlid, la xifra més alta assolida mai per un hospital català. Avui, l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) ha presentat en roda de premsa el balanç de resultats de l’activitat de donació i trasplantament de l’any 2022. A l’acte hi ha participat la Dra. Teresa Pont, coordinadora de Programes de Donació i Trasplantament de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Segons el balanç presentat avui, a Catalunya el 2022 es van fer 1.346 trasplantaments, xifra que també suposa un rècord al país i que representa un 27% més que el 2021. L’Hospital Vall d’Hebron ha liderat, amb 363 intervencions, el rànquing de centres amb més trasplantaments realitzats, seguit per l’Hospital Clínic (339) i l’Hospital de Bellvitge (295). Vall d’Hebron ha fet 51 dels 61 trasplantaments pediàtrics de Catalunya el 2022. Del balanç també destaca la xifra que més de la meitat dels donants vius a Espanya s’han gestionat en centres catalans.
    
Per tipus d'òrgan trasplantat, l’any passat Vall d’Hebron va fer 156 trasplantaments de ronyó  adults i 14 pediàtrics. Segueix el pulmonar, amb 107 trasplantaments (103 adults i 4 pediàtrics), i el tercer lloc l'ocupa l'hepàtic, del qual se n’han fet 53 d’adults i 24 de pediàtrics). En trasplantament cardíac s'han fet 9 operacions, totes en pacients pediàtrics. "Són les millors xifres assolides mai per un centre català i això ha estat possible gràcies a l'excel·lent tasca d'uns equips multidisciplinaris així com a la generositat de donants i famílies", afirma la Dra. Teresa Pont.

Cal destacar que el passat mes d’octubre l’Hospital Universitari Vall d’Hebron va informar que s’havia superat la xifra de 1.000 trasplantaments pediàtrics fets. Des que el 1981 es va posar en marxa el trasplantament infantil a Catalunya amb el primer trasplantament renal, fet a Vall d’Hebron, fins a l’octubre de 2021, es van fer 442 trasplantaments renals, 412 hepàtics, 85 pulmonars i 68 cardíacs (un total de 1.007 trasplantaments d’òrgan sòlid), a més de 1.450 trasplantaments pediàtrics de progenitors hematopoètics.

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron és l'únic centre a Catalunya que compta amb programes de trasplantament d'adults i d'infants.

Vall d’Hebron ha fet 51 dels 61 trasplantaments pediàtrics de Catalunya el 2022

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Activitats relacionades

Introducció a la hidrocefàlia i alteracions de la dinàmica de LCR

02.09.2024 - 09:00
Més informació

XIX Curs teòric-pràctic d'Ecocardiografia bàsica i avançada en medicina d'urgències, intensiva i anestèsia

16.09.2024 - 09:00
Cardiologia, Medicina Intensiva, Anestèsia i Reanimació, Neurologia
Més informació

Digestive Session 'Avoidant/restrictive food intake disorder - an important problem in GI?'

25.09.0024 - 12:59
Més informació

Conferència inaugural del Màster VHIR 'Leveraging AI and HPC for Innovations in Biomedical Research and Health Industry' a càrrec del Dr. Josep Maria Martorell

25.09.2024 - 10:30
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.