Rècord històric en un any a Catalunya: el 2022 Vall d'Hebron va fer 363 trasplantaments

L’Hospital Vall d’Hebron ha liderat, amb 363 intervencions, el rànquing de centres amb més trasplantaments realitzats, seguit per l’Hospital Clínic (339) i l’Hospital de Bellvitge (295).

12/01/2023

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron va fer l’any 2022 un total de 363 trasplantaments d’òrgan sòlid, la xifra més alta assolida mai per un hospital català. Avui, l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) ha presentat en roda de premsa el balanç de resultats de l’activitat de donació i trasplantament de l’any 2022. A l’acte hi ha participat la Dra. Teresa Pont, coordinadora de Programes de Donació i Trasplantament de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Segons el balanç presentat avui, a Catalunya el 2022 es van fer 1.346 trasplantaments, xifra que també suposa un rècord al país i que representa un 27% més que el 2021. L’Hospital Vall d’Hebron ha liderat, amb 363 intervencions, el rànquing de centres amb més trasplantaments realitzats, seguit per l’Hospital Clínic (339) i l’Hospital de Bellvitge (295). Vall d’Hebron ha fet 51 dels 61 trasplantaments pediàtrics de Catalunya el 2022. Del balanç també destaca la xifra que més de la meitat dels donants vius a Espanya s’han gestionat en centres catalans.
    
Per tipus d'òrgan trasplantat, l’any passat Vall d’Hebron va fer 156 trasplantaments de ronyó  adults i 14 pediàtrics. Segueix el pulmonar, amb 107 trasplantaments (103 adults i 4 pediàtrics), i el tercer lloc l'ocupa l'hepàtic, del qual se n’han fet 53 d’adults i 24 de pediàtrics). En trasplantament cardíac s'han fet 9 operacions, totes en pacients pediàtrics. "Són les millors xifres assolides mai per un centre català i això ha estat possible gràcies a l'excel·lent tasca d'uns equips multidisciplinaris així com a la generositat de donants i famílies", afirma la Dra. Teresa Pont.

Cal destacar que el passat mes d’octubre l’Hospital Universitari Vall d’Hebron va informar que s’havia superat la xifra de 1.000 trasplantaments pediàtrics fets. Des que el 1981 es va posar en marxa el trasplantament infantil a Catalunya amb el primer trasplantament renal, fet a Vall d’Hebron, fins a l’octubre de 2021, es van fer 442 trasplantaments renals, 412 hepàtics, 85 pulmonars i 68 cardíacs (un total de 1.007 trasplantaments d’òrgan sòlid), a més de 1.450 trasplantaments pediàtrics de progenitors hematopoètics.

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron és l'únic centre a Catalunya que compta amb programes de trasplantament d'adults i d'infants.

Vall d’Hebron ha fet 51 dels 61 trasplantaments pediàtrics de Catalunya el 2022

Share it:

Notícies relacionades

Related activities

Introducción a la hidrocefalia y alteraciones de la dinámica de LCR

09/02/2024 - 09:00
More information

XIX Curso teórico-práctico de Ecocardiografía básica y avanzada en medicina de urgencias, intensiva y anestesia

09/16/2024 - 09:00
Cardiología, Medicina Intensiva, Anestesia y Reanimación, Neurología
More information

Fundamentos fisiopatológicos de la hipoxia tisular y monitorización del aporte cerebral de oxígeno

09/30/2024 - 09:00
Facultativos especialistas, residentes y personal de enfermería interesados ​​en el manejo del paciente neurocrítico
More information

II Curso CARE ME

10/03/2024 - 08:45
Cardiología y Nefrología
More information

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.