Realitzem una cirurgia de reparació de fístula rectovaginal amb el robot Da Vinci per via transanal

Es tracta d’una cirurgia innovadora, publicada a la revista Colorectal Disease, de referència en patologia colorectal. 

04/03/2020

La Unitat de Cirurgia de Còlon i Recte de Vall d’Hebron ha realitzat una cirurgia de reparació de fístula rectovaginal amb el robot Da Vinci. Es tracta d’una cirurgia per via transanal mínimament invasiva, realitzada a una dona de 61 anys que patia una fístula rectovaginal a conseqüència d’una operació i radioteràpia per càncer d’endometri.

“L’ús de la robòtica permet que la tècnica de sutura sigui molt més acurada que si la intervenció es realitza de forma manual i el cirurgià també compta amb un major camp de visió mentre la realitza”, explica el Dr. Eloy Espin, cap de la Unitat de Cirurgia de Còlon i Recte de Vall d’Hebron. “Tradicionalment, les fístules entre el recte i la vagina s’operaven des del perineu, fent incisions al voltant de la vagina o l’anus, i això genera repercussions funcionals i problemes de sensibilitat a la zona que fent la intervenció per via transanal amb el robot Da Vinci s’eviten”, afegeix el Dr. Eloy Espin.

La cirurgia de reparació de fístula rectovaginal amb el robot Da Vinci és innovadora i ha estat publicada a la revista Colorectal Disease, de referència en patologia colorectal.  La pacient va ser donada d’alta tres dies després de l’operació.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.