Realitzem una cirurgia de reparació de fístula rectovaginal amb el robot Da Vinci per via transanal

Es tracta d’una cirurgia innovadora, publicada a la revista Colorectal Disease, de referència en patologia colorectal. 

04/03/2020

La Unitat de Cirurgia de Còlon i Recte de Vall d’Hebron ha realitzat una cirurgia de reparació de fístula rectovaginal amb el robot Da Vinci. Es tracta d’una cirurgia per via transanal mínimament invasiva, realitzada a una dona de 61 anys que patia una fístula rectovaginal a conseqüència d’una operació i radioteràpia per càncer d’endometri.

“L’ús de la robòtica permet que la tècnica de sutura sigui molt més acurada que si la intervenció es realitza de forma manual i el cirurgià també compta amb un major camp de visió mentre la realitza”, explica el Dr. Eloy Espin, cap de la Unitat de Cirurgia de Còlon i Recte de Vall d’Hebron. “Tradicionalment, les fístules entre el recte i la vagina s’operaven des del perineu, fent incisions al voltant de la vagina o l’anus, i això genera repercussions funcionals i problemes de sensibilitat a la zona que fent la intervenció per via transanal amb el robot Da Vinci s’eviten”, afegeix el Dr. Eloy Espin.

La cirurgia de reparació de fístula rectovaginal amb el robot Da Vinci és innovadora i ha estat publicada a la revista Colorectal Disease, de referència en patologia colorectal.  La pacient va ser donada d’alta tres dies després de l’operació.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.