L'Associació AmicsUAB atorga al Dr. Xavier Montalban el Premi Amic dels Amics

El guardó reconeix a persones amb un recorregut destacat per la seva relació amb la universitat i el seu impacte social.

17/11/2023

Dijous, 16 de novembre, l'Associació AmicsUAB ha lliurat els seus premis individuals i col·lectius en la seva festa anual, que arribava enguany a la 21ª edició. Durant l’acte han intervingut el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Javier Lafuente; la presidenta del Consell Social de la UAB, Tània Nadal; i la presidenta de l'associació, Susanna Baqué. El periodista Carles Prats ha conduït la vetllada, que s'ha desenvolupat a UAB Casa Convalescència i ha comptat amb l'actuació del cor de cambra de la Universitat.

En la categoria individual, Amic dels Amics, que reconeix a persones amb un recorregut destacat per la seva relació amb la universitat i el seu impacte social, han estat guardonats quatre membres del personal docent i investigador de la Universitat. El primer ha estat el Dr. Xavier Montalban, professor del Departament de Medicina de la UAB, director del Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) i cap del de Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i del Grup de Recerca en Neuroimmunologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca. També han rebut la distinció el Dr. Jesús Alturo, catedràtic del Departament de Ciències de l’Antiguitat i l’Edat Mitjana, la Dra. Tània Alaix, investigadora del Seminari de Paleografia, Codicologia i Diplomàtica de la UAB, i la Dra. Margarita Arboix, exrectora de la UAB (2016-2020).

Llicenciat i doctorat en medicina per la UAB, el Dr. Xavier Montalban té una llarga vinculació amb la Universitat. Des de 2006 és professor al Departament de Medicina. Així mateix, dirigeix la Càtedra de Neuroimmunologia Cemcat-UAB, creada l’any 2015 per potenciar la docència i la recerca i també ha dirigit i coordinat el Màster en Neuroimmunologia de la UAB. “Després de tants anys vinculat a la Universitat, agraeixo sincerament rebre aquest reconeixement. La UAB és la casa on m’he format i on he transmès el coneixement adquirit durant la meva carrera professional a les futures generacions de professionals de la neuroimmunologia”, declara Montalban. “És una universitat d’excel·lència, però hem d’aprofitar totes les oportunitats que ens permetin millorar i situar-la com a referent internacional. El premi constitueix una motivació per seguir treballant per assolir aquesta fita”.

Al llarg de més de tres dècades de trajectòria, la incansable implicació i dedicació del Dr. Xavier Montalban ha suposat un impacte substancial en totes les àrees de la investigació i atenció clínica de l’esclerosi múltiple. Ha publicat més de 800 articles en revistes de prestigi nacional i internacional, dirigit 34 tesis doctorals, impartit més de 500 conferències i liderat o col·laborat en més de 70 projectes de recerca. Així mateix, el seu treball ha rebut múltiples reconeixements i premis. Entre ells, destaquen el 2023 Charcot Award de la Multiple Sclerosi International Federation (MSIF), la distinció internacional més prestigiosa dins de la comunitat científica i social de l’Esclerosi Múltiple, així com el premi a la trajectòria investigadora John Dystel de l’American Academy of Neurology (AAN) i la National Multiple Sclerosi Society (NMSS), atorgat l’any 2022, en reconeixement d’aportacions que han canviat el curs del diagnòstic i el tractament de l’esclerosi múltiple.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.