Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
T'orientem des del primer contacte amb el centre perquè trobis tots els serveis i treguis el màxim partit possible de les nostres instal·lacions. Sigui quin sigui el motiu de la teva visita, t'expliquem com moure't dins de l'hospital.
La Societat Radiològica d’Amèrica del Nord ha atorgat el premi RSNA Travel Award a un treball de la Secció de Radiologia Músculo-Esquelètica de Vall d'Hebron basat en la possibilitat d’anticipar, a través de tècniques de diagnòstic per imatge, quins neurofibromes poden començar a malignitzar i esdevenir neurofibromes borderline o tumors malignes de la vaina dels nervis perifèrics (MPNST) de baix grau.
El projecte ha estat liderat per la Dra. Rosa Domínguez Oronoz, cap de Secció de Radiologia Músculo-Esquelètica de l'Hospital de Traumatologia Vall d’Hebron i investigadora del grup de recerca en Ressonància Magnètica i Neuroradiologia de l’Institut de Recerca del Vall d’Hebron (VHIR), amb l’ajut de la Dra. Cleofé Romagosa del Departament d’Anatomia Patològica i el Dr. Marc Simó Perdigó del Departament Medicina Nuclear, ambdós de l’Hospital Vall d’Hebron. El projecte ha estat possible gràcies a l'enfocament multidisciplinari degut a la importància del PET-TC i de l'anàlisi d'anatomia patològica en aquests tumors.
Cal destacar que el treball ha estat publicat per la revista Auntminnie, referent en el sector de radiologia. L’article inclou una entrevista a un dels autors del projecte, que és resident de quart any a l’Hospital Vall d’Hebron, el Dr. Joan Albert Prat Matifoll, qui descriu que “segons el nostre punt de vista la combinació entre ressonància magnètica i PET-TAC és essencial per diagnosticar, determinar l’extensió i monitorar l'evolució cap a formes més malignes dels múltiples neurofibromes en aquests pacients”.
Ara cal aconseguir més pacients i seguir monitorant aquells ja inclosos en la recerca, per descriure amb més detall quines són les modalitats d’imatge més sensibles i específiques per detectar canvis malignes i proporcionar tractaments o cirurgies menys agressives en el futur.
Selecciona el butlletí que vols rebre:
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.