Equips naturals multidisciplinaris d’Urgències de Vall d’Hebron es formen per primera vegada en habilitats no tècniques al Centre de Simulació

Els i les professionals del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron han participat en el Curs d'entrenament en equip per a l'atenció de l'aturada cardíaca.

18/01/2023

150 professionals del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron s’han format per primera vegada durant tota una setmana en aturada cardíaca amb tècniques de simulació. El Curs d'entrenament en equip per a l'atenció de l'aturada cardíaca a Urgències s’ha dissenyat formant grups naturals multidisciplinaris que han integrat metges, infermeres, Tècniques en Cures d'Auxiliar d'Infermeria i zeladors així com residents dels últims anys.

Angelica Varón, infermera d’Urgències i coordinadora principal del curs, destaca que la formació “s’ha organitzat creant grups naturals de treball d’unes 15 persones i que l’ha fet pràcticament la totalitat de professionals del Servei.” I conclou: “Entrenem com treballem per acabar treballant com entrenem.” A més, es tracta d’una formació acreditada per la carrera professional a través del Departament de Recursos Humans de l’Hospital.

El Dr. Jordi Llaneras, del Servei d’Urgències, ha donat suport en la coordinació del curs i destaca la transferència directa del que s’ha après durant la formació a la pràctica clínica. “A partir d’un escenari d’alta fidelitat al Centre de Simulació Clínica Avançada treballem habilitats no tècniques com són la comunicació, el lideratge i el treball en equip. Recreant escenaris molt realistes, pràcticament iguals als del Servei d’Urgències, hem aconseguit que els participants es posin ràpidament en situació i fins i tot arribin a oblidar-se que es tracta d’una simulació.”

“Aquesta formació es va dissenyar dins el Projecte de Crítics del Servei, que es va posar en marxa l’any 2019 amb un curs inicial de suport vital avançat que es va fer en equip, com a formació estratègica del Servei”, explica la Dra. María Arranz, Cap del Servei d’Urgències. “Després, hem volgut ser més ambiciosos i arran de la tesi doctoral que està fent l’Angelica Varón vam valorar millorar aquesta formació organitzant aquest curs de simulació i formant part a més d’aquest projecte d’investigació. Estem molt contents perquè la valoració dels alumnes ha sigut molt positiva i també perquè hem rebut tot el suport tant des de Docència com des del Vall Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada.”

"Recreant escenaris molt realistes, pràcticament iguals als del Servei d’Urgències, hem aconseguit que els participants es posin ràpidament en situació"

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.