Els Premis Best in Class reconeixen el treball altament qualificat i precís del Servei de Farmàcia

El Servei de Farmàcia de Vall d’Hebron ofereix atenció personalitzada a més de 30.000 pacients ambulatoris i en l’àmbit de la recerca i assistència

30/11/2023

En la darrera edició dels Premis Best in Class (BIC), l’Hospital Universitari Vall d’Hebron s’ha emportat la Menció d’Honor per la feina que fa el Servei de Farmàcia. L’equip que lidera la Dra. Maria Queralt Gorgas té una infraestructura omnipresent al campus que fa possible que tots els pacients, infants, adults, ambulatoris o ingressats rebin l’atenció farmacèutica i els medicaments necessaris per a prevenir o tractar les malalties. Les xifres que gestiona el Servei de Farmàcia no deixen indiferent: atenen tots els pacients ingressats i els més de 30.000 pacients ambulatoris que venen a Vall d’Hebron a recollir la seva medicació, tant en l’àmbit de l’assistència com de la recerca. “El Servei de farmàcia està implicat en tots els assajos clínics”, explica la Dra. Maria Queralt Gorgas. En el 2022 van ser 1.761, una xifra rècord. 

Per a l’equip de professionals del Servei de Farmàcia, aquest premi “és una motivació per continuar millorant l’atenció farmacèutica als nostres pacients”, reflexiona la Dra. Maria Queralt Gorgas. Aquests professionals estan molt integrats en els equips assistencials multidisciplinaris amb l’objectiu de millorar els resultats en salut dels pacients. Enguany, l'hospital s'ha reorganitzat per àrees de coneixement i amb aquesta nova organització s’ha incrementat l'atenció farmacèutica en àrees com Urgències, Cures Intensives i hospitals de dia per tal de donar una atenció integral al pacient al llarg del seu procés assistencial. D'altra banda, s’ha consolidat la traçabilitat en tot el procés d'elaboració de medicaments, des de la prescripció fins a l'administració al pacient per garantir la qualitat i la seguretat dels medicaments que es preparen.

El Servei de Farmàcia de Vall d’Hebron destaca per la seva activitat en Oncologia, teràpies avançades i malalties rares tant en adults com en pediatria, i compta amb varies Unitats de Pacients Externs. Disposa també d’una Unitat de Farmacocinètica i Farmacogenètica per a la individualització dels tractaments. La Unitat de Radiofarmàcia està integrada en el Servei de Farmàcia.

Una altra característica del Servei de Farmàcia de Vall d’Hebron és la tecnologia de que  disposa per garantir la seguretat  i l’eficiència en l’ús dels medicaments. “Tenim unitats del Servei de Farmàcia a tots els centres: l’Hospital Infantil, l’Hospital de la Dona, l’Hospital General i l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats”, destaca la responsable. 

La Dra. Maria Queralt Gorgas Torner que va recollir el guardó de mans de Jaume Giner, president del MICOF, i Cecília Martínez, presidenta de la SEFH, diu orgullosa que "aquest reconeixement és gràcies a l’equip de professionals especialitzats, implicats i compromesos del nostre servei". 
 

El Servei de Farmàcia de Vall d’Hebron destaca per la seva activitat en Oncologia, teràpies avançades i malalties rares tant en adults com en pediatria, i compta amb varies Unitats de Pacients Externs

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.