El programa de teràpia CAR-T de Vall d'Hebron, Premi Enric Martínez i Julià

El premi ha estat recollit pel Dr. Pere Barba, cap de secció de Teràpies Avançades del Servei d'Hematologia i investigador del grup d'Hematologia Experimental del VHIO.

30/06/2023

El programa de teràpia CAR-T (acrònim de receptor d'antigen quimèric en cèl·lules T) de Vall d'Hebron ha estat distingit en la seva tercera edició pel Premi Enric Martínez i Julià, impulsat pel Centre Sant Pere 1892 de Barcelona i la tasca de mecenatge de la Família Martínez-Castignani. El guardó ha reconegut Vall d'Hebron tant per la seva tasca social com sanitària dins de la sanitat pública, un dret universal dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. El premi ha estat recollit pel Dr. Pere Barba, cap de secció de Teràpies Avançades del Servei d'Hematologia i investigador del grup d'Hematologia Experimental del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO). També ha estat present en la cerimònia de lliurament i debat previ la Dra. Josefina Cortés, reumatòloga de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, responsable de la Unitat de Lupus del Grup de Reumatologia del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i investigadora principal d'un projecte de teràpies avançades CAR-T aplicades als pacients amb lupus.

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron és el centre que registra més activitat d'immunoteràpia amb CAR-T de l'Estat, amb prop de 300 pacients tractats des de 2019, sobretot pacients refractaris amb limfomes B, T i leucèmies agudes limfoblàstiques. És l'únic centre a Catalunya autoritzat per al tractament en nens i adults i també investiga per ampliar aquest tractament a pacients amb altres malalties oncològiques i, ara també, per a patologies no oncològiques. Aquests tractaments es fan amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits de Catalunya i el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO). "És un orgull que l'equip del programa CAR-T de Vall d'Hebron rebi aquest guardó, que té com a objectiu reivindicar la necessitat de defensar i premiar la feina d'aquelles persones, institucions i equips que defensen de forma activa i discreta els valors humans i personals més universals dins la nostra societat", exposa el Dr. Pere Barba.

L'estudi en què participa la Dra. Josefina Cortés es tracta d'un assaig clínic internacional de fase Ib/IIa, impulsat per Novartis i amb la participació del Campus Vall d'Hebron, a través de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, VHIR i VHIO en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST), pioner en provar la seguretat i l'efecte de la immunoteràpia en persones amb lupus.

En edicions anteriors el Premi Enric Martínez i Julià ha recaigut en Oscar Camps, com a fundador i director d'Open Arms, i Sor Lucia Caram, la Fundació Convent dels Àngels i el Projecte #Invulnerables: contra la pobresa infantil, impulsat amb la Fundació "la Caixa".

"És un orgull que l'equip del programa CAR-T de Vall d'Hebron rebi aquest guardó, que té com a objectiu reivindicar la necessitat de defensar i premiar la feina d'aquelles persones, institucions i equips que defensen de forma activa i discreta els valors humans i personals més universals dins la nostra societat", exposa el Dr. Pere Barba.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Activitats relacionades

Taller Nocturn Seguretat del Pacient

17.09.2024 - 01:00
Més informació

Taller Nocturn de Seguretat del Pacient

18.09.2024 - 01:00
Més informació

Acte de Reconeixement dels 25 anys del CEA HUVH - PSPV

11.10.2024 - 09:00
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.