El Dr. Lucas Moreno lidera un assaig en neuroblastoma en recaiguda

L'assaig clínic BEACON-Neuroblastoma ha mostrat resultats prometedors en el tractament amb el fàrmac bevacizumab per a pacients amb neuroblastoma en recaiguda o resistents al tractament . Aquest és un dels tumors pediàtrics més freqüents i agressius.

04/11/2019

El Dr. Lucas Moreno, cap del Servei d'Oncohematologia Pediàtrica de Vall d'Hebron, és el líder de l'assaig clínic BEACON-Neuroblastoma, que ha mostrat resultats prometedors en el tractament amb el fàrmac bevacizumab per a pacients amb neuroblastoma en recaiguda o resistents al tractament . Aquest és un dels tumors pediàtrics més freqüents i agressius.

El neuroblastoma és un dels càncers més comuns en nens menors de cinc anys i representa la meitat dels càncers en nadons. Aquest tipus de tumor es forma a partir d'unes cèl·lules de l'embrió formades pels ganglis simpàtics i pot tenir una presentació clínica molt variada. En el cas dels neuroblastomes d'alt risc, aquells en què la malaltia es dissemina amb metàstasi o que tenen un gen anomenat MYCN, cal combinar el tractament amb quimioteràpia, cirurgia, radioteràpia, trasplantament de medul·la i immunoteràpia i, malgrat aquest tractament intensiu, encara és una de les primeres causes de mortalitat per càncer en nens.

L'assaig clínic liderat pel Dr. Lucas Moreno, promogut per la Universitat de Birmingham, ha conclòs que afegir bevacizumab al tractament amb quimioteràpia aconsegueix reduir la mida d'aquests tumors. Aquest nou medicament frena l'arribada de sang al tumor en atacar als vasos sanguinis que aquests formen. Es tracta de l'estudi aleatoritzat més gran realitzat en neuroblastoma en recaiguda o refractarietat, realitzat amb 160 pacients entre 1 i 21 anys.

"L'assaig clínic apunta que incorporar bevacizumab al tractament del neuroblastoma en recaiguda millora la proporció de pacients que responen al tractament, ja que fa que els tumors creixin menys", resumeix el Dr. Lucas Moreno. L'estudi també avaluarà si el tractament amb bevacizumab afegit a la quimioteràpia millora la supervivència dels pacients, resultats que estaran ja disponibles el 2020, i permetrà definir com s'han de tractar aquests pacients en un futur pròxim.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Activitats relacionades

Xerrada 'Novetats en la recerca de càncer de mama'

04.04.2024 - 11:00
Pacients amb càncer de mama
Més informació

Vall d'Hebron Talks 'VIH i salut emocional'

Activitat Online
04.04.2024 - 15:00
Més informació

ECMOBARNA - ECPR Curs avançat de reanimació cardiopulmonar extracorpòria

Unitat de Cures Intensives (UCI) Hospital General - 3a Planta Hospital Universitari Vall d’Hebron Pg. de la Vall d\'Hebron, 119, 08035 Barcelona
05.04.2024 - 10:00
-Metges amb experiència en el tractament de pacients crítics i del suport amb ECMO que tinguin competència en canulació percutània ecoguiada. - Infermeres que treballin en unitats de crítics amb experiència en dispositius de suport vital extracorpori.
Més informació

Vall d'Hebron Talks 'Beneficis de les lectures compartides 'de pares a fills'

09.04.2024 - 15:00
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.