El Dr. Albert Salazar convida a reforçar el model de gestió i organitzatiu dels hospitals després de la COVID-19

El gerent de Vall d’Hebron participa a la primera trobada digital d’El Café de la Vuelta, organitzada per la Societat Espanyola de Directius de la Salut.

10/06/2020

En la tornada a la normalitat del sector sanitari després de la pandèmia de coronavirus, convé aprofitar els coneixements adquirits al llarg d’aquests tres mesos per tal de reforçar el model de gestió i organitzatiu dels hospitals. És la tesi que va defensar del Dr. Albert Salazar, gerent de Vall d’Hebron, a la primera trobada digital del cicle El Café de la Vuelta, organitzat per la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA), amb la col·laboració de Johnson & Johnson. Pensat com un punt de trobada de directius de la salut i professionals sanitaris en el qual van analitzar-se reptes i oportunitats de la tornada a la normalitat des del punt de vista de la mesogestió sanitària, van participar en aquest debat online, que va tenir lloc dimecres passat a través de Zoom, el Dr. José Soto, director gerent de l’Hospital Clínic San Carlos (Madrid), el Dr. Juan Antonio Marqués, director gerent de l’àrea VII de l’Hospital General Universitari Reina Sofia (Múrcia), el Dr. Luis Verde, gerent de l’Àrea Sanitària d’A Coruña, i el Dr. Jose Antonio Medina, director gerent de l’Hospital Universitari Virgen de la Victoria (Màlaga), a més del Dr. Albert Salazar.

El gerent de Vall d’Hebron va defensar que cal avançar cap a un model més funcional d’àrees de coneixement compartit, en la línia de la lluita contra la COVID-19, en la qual personal sanitari de diferents especialitats ha fet un abordatge multidisciplinari dels reptes als quals s’enfrontaven. En aquesta reordenació de l’hospital per àrees de coneixement que treballin de forma conjunta, el Dr. Albert Salazar va destacar que és indispensable tenir en compte el paper de la infermeria, clau per afrontar tant situacions d’emergència com el dia a dia hospitalari.  

El Dr. Albert Salazar també va incidir en la importància del concepte territorial en la gestió sanitària. Segons va exposar, hospitals de referència com Vall d’Hebron han de treballar de forma integrada amb l’atenció primària i la resta de centres sociosanitaris de la seva àrea de salut per tal de poder donar una resposta assistencial més eficient. “S’ha de reforçar l’atenció intermèdia al pacient i fer que els diferents centres sanitaris d’una mateixa àrea de salut col·laborin de forma estreta”, va argumentar el gerent de Vall d’Hebron.  

Respecte a la tornada a la normalitat i la recuperació de l’activitat assistencial no-COVID, el Dr. Albert Salazar ha exposat que Vall d’Hebron ha prioritzat la cirurgia oncològica i la cardiovascular. “És important la priorització i reordenar les consultes externes dels hospitals, sobretot les successives”, va reflexionar el gerent de Vall d’Hebron. Segons va exposar, s’ha de continuar amb la telemedicina en aquells àmbits en què durant la pandèmia de COVID-19 s’han demostrat eficient, com la dispensació de fàrmacs a domicili, i reforçar l’atenció presencial quan sigui necessària.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.